Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЗАКС / AZAX

Азьакс съдържа азитромицин, нишесте, хидроксипропилцелулоза, натриев лаурилсулфат, кроскарамелоза натрий, калциев хидрогенфосфат дихидрат, силициев диоксид, лактоза, магнезиев стеарат, оцветители.

азаксПредназначение на Азакс

АЗАКС е антибиотик от нов тип, който има доказан лечебен ефект при инфекции от широка гама. Действа успешно при болестни състояния, причинени от повечето познати бактериални щамове.

Препоръчва се при инфекции на горните дихателни пътища, синузит и ушни възпаления. Овладява възпаления на белите дробове и бронхите. Успешен при тежки кожни ивфекции – Лаймска болест, Червен вятър, стафилококови огнища и импетиго.

Доказан при лечение на инфекции на отделителната и половата система, причинени от специфични групи бактерии.

Как се приема

АЗАКС е продукт за перорална употреба. Обичайната стандартна доза за пациенти на възраст над 16 години е една таблетка дневно. Таблетката се поема цяла, без стриване и разтваряне в течност. Препоръчва се прием един час преди или два часа след хранене.

В някои случаи се допуска еднократен дневен прием на две таблетки в началото на лечебната програма, след което се продължава с по една таблетка до пет дни. Нормално е лечебната схема да бъде определена от лекуващия в зависимост от характера на заболяването и общото здравословно състояние на пациента.

Възможни нежелани ефекти

Този медикамент по принцип се понася добре, като са възможни известни реакции с преходен характер. Съобщавано е за леки подкожни кръвоизливи, замайване и световъртеж, сънливост, тревожни усещания. Има данни за редки случаи на гърч и загуба на съзнание.

При пациенти със сърдечни проблеми са допустими аритмия, сърцебиене, промени в артериалното налягане. Описвани са отклонения в чернодробните функции, вагинални възпаления, стомашни неразположения и проблеми на храносмилането. Наблюдавани са също алергични реакции с различна степен на интензивност и промени във функциониране на бъбреците, включително остра бъбречна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не е подходящ за лечение на бременни, кърмачки и деца с тегло под 45 килограма.

АЗАКС не е подходящ за лечение на пациенти с тежки заболявания на бъбреците и черния дроб. Не вземайте лекарството, ако сте алергични към някоя от съставките му.

Взаимодействие с други медикаменти

АЗАКС влиза във взаимодействие с медикаменти срещу повишена стомашна киселинност, което налага двучасов интервал между приема на антибиотика и антиацидния продукт. При прием на антикоагуланти АЗАКС може да провокира кръвоизливи.

Не комбинирайте този антибиотик с лекарства за потискане на имунни реакции при трансплантирани пациенти.
Предупредете вашия терапевт, ако вземате медикаменти за лечение на сърдечна недостатъчност, алергии или антивирусни препарати (за ХИВ-позитивни пациенти).

Лекуващият трябва да бъде информиран за всеки медикамент, който приемате в рамките на поддържаща терапия за друго заболяване. Не променяйте схемата, определена от вашия лекар.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за блистер от три таблетки, 13 лв за блистер от пет таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “АЗАКС / AZAX

  1. Надежда каза:

    Здравейте! Пих Азакс по предписание на личния, заради инфекция в гърлото – 5 дни, като веднъж пропуснах прием и на следващия ден изпих последната таблетка. Цикълът обаче не ми идва! Случвало ми се е като пия антибиотик по време на цикъл, самият цикъл да спре. Възможно ли е забавянето на цикълът да е от този антибиотик?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *