ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕРОТИАПИН / SEROTIAPINE

Съдържа кветиапин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, натриев гликолат, глицерин, силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители.

serotiapinПредназначение

Този лекарствен продукт е антипсихотик, прилаган при овладяването на мании, биполярна депресия и шизофрения. Приемът му изисква точно диагностициране и последващо наблюдение за възможните ефекти.

Как се приема

СЕРОТИАПИН се приема по индивидуална схема, препоръчана от лекар в зависимост от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента. Най-често дозата е от 150 до 800 милиграма дневно, еднократно или на два приема. При еднократен прием таблетките се вземат преди лягане – цели, с вода. Продуктът не е подходящ за лечение на деца и подрастващи под 18 години. Специално внимание изискват пациенти в напреднала възраст и потребители с чернодробни проблеми.
Приемът не следва да се прекратява, ако настъпят видими положителни резултати. По време на лечението със

СЕРОТИАПИН не трябва да се консумира грейпфрут – плод и сокове, тъй като комбинирането му с лекарството може да промени ефекта на въздействие.

Възможни нежелани ефекти

В началната фаза на лечение със СЕРОТИАПИН е възможно да се появят негативни признаци като сънливост и замаяност, гърч и припадъци, скованост на мускулатурата, неконтролирана ерекция.

Не е изключено при подлежащи на лечение депресивни състояния да се проявят опити за самонараняване или натрапчиви мисли за самоубийство. Всички тези ефекти са сигнал, че приемът на медикамента или дозировката му трябва незабавно да се консултират с лекуващия.

Съобщавано е за кожни обриви, стомашни неразположения с повръщане, понижена телесна температура, разстройство на менструалния цикъл и поява на лактоза, повишаване на артериалното налягане.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не е подходящ за пациенти на възраст под 18 години, бременни и кърмачки. Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини по време на приема му, тъй като е възможно да причини сънливост и неспособност за точна оценка и добра пространствена ориентация.

СЕРОТИАПИН се отказва или прилага с особено внимание и само под лекарски контрол в случаи на сърдечни заболявания, хипотония, при пациенти в риск от инсулт, при диабет и преддиабетни състояния, при пациенти с чернодробни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент е несъвместим с лекарствени препарати за лечение на СПИН, против инфекции – включително гъбични, с други лекарства за овладяване на депресивни състояния.

Вашият терапевт ще прецени доколко продуктивно е съчетанието на този медикамент с други, които вземате постоянно и за които той непременно трябва да бъде информиран. Съобщете, ако сте вземали наскоро или вземате лекарства за епилепсия, хипертония, диуретици, други антипсихотици, барбитурати и някои антибиотици.

__

Усреднена цена в аптеките – 36.10 лв за опаковка от 60 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *