Силен имунитет с гъша мас

Някога гъските спасили Рим и тази история е позната. Но малцина знаят колко полезна е гъшата мазнина

 

гъша мас

Животинските мазнини съдържат множество полезни и необходими за човешкия организъм вещества и гъшата не е изключение. В основата й са полиненаситени мастни киселини, които осигуряват нормално протичане на всички метаболитни процеси, укрепват имунитета, ускоряват регенерацията на тъканите. Главният компонент на гъшата мазнина са триглицеридите на олеиновата и линолевата киселина.

Практиката на използване на гъша мазнина е дошла от далечното минало, но нали всяко ново е добре забравено старо.

Гъша мас като лекарство

Поради способността й да укрепва отслабения имунитет често се препоръчва при простудни заболявания. В равни пропорции се смесват мед, какао на прах, сок от алое и гъша мазнина. Сместа се загрява, след което 1 ч.л, се разрежда в чаша топло мляко и се пие два пъти дневно.

При белодробни заболявания, съпроводени с кашлица, се вземат по 100 г мед, гъша мазнина и водка, кисне една седмица на тъмно и студено и се пие по 1 ч.л. дневно.

При изгаряния и измръзвания увредените участъци се намазват с гъша мазнина два пъти дневно, което ускорява зарастването. Но при изгаряне е добре да се изчака 2-3 дни за намаляване на болезнената реакция.

При гнойни кожни заболявания се смесват 115 г гъша мазнина и 20 г наситнена на прах кора от дъб. Сместа се нанася върху поразените участъци, покрива се с целофан и се фиксира с бинтова превръзка. Компресът се оставя за един час, след това внимателно се измива с топла вода.

При мокреща екзема се прилага смес от 2/3 части гъша мазнина и 1 /3 част борово масло. Поставя се на болното място два-три пъти дневно, покрива се с хартия и се фиксира с бинт или пастир. Курсът на лечение обикновено е 2 – 3 седмици.

Гъшата мазнина помага и при тромбофлебит -смесва се мазнината и сок от растението каланхое в пропорции 2:1, поставя се в съд от тъмно стъкло и се намазват краката за през нощта, увиват се с полиетилен, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *