ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Българският хирург д-р Георги Лазаров става много исвестен в САЩ с постиженията си

Д-р Георги Лазаров става много търсен в САЩ с успешните си операции по зашиване на пръсти

Българинът д-р Георги Лазаров става известен в САЩ с това, че е успял да направи успешни операции по зашивания на пръсти на над 100 пациенти. Той живее в Балтимор и работи в Националния център в града по хирургия на ръката, който се намира в местния университет “Джонс Хопкинс”, пише БЛИЦ.

Д-р Лазаров е роден през 1931 година в Пловдив и детството му е преминало в епохата около последната световна война. Неговите родители са родом от града под тепетата, но неговите прадядо и прабаба са убили убити от терора на турците в град Карлово откъдето са корените им. Дядо му се заселва в Пловдив останал без родители в края на 19-ти век и се занимавал с търговия и успял да основе първия супермаркет в града срещу общината.

Д-р Георги Лазаров
Д-р Георги Лазаров става много търсен в САЩ с успешните си операции по зашиване на пръсти

В Пловдив д-р Георги Лазаров е завършил френски колеж. Завършва медицина в Пловдив. В България не е успял да се развива в медицинска насока, тъй като системата е била много консервативна. Основал е хирургична клиника за ръце в Пловдив но не е успял да се издигне, защото не бил партиен член. В България е направил труд за трансплантация на костите на ръката, но не е видял бял свят от комунистите.

През 1971 година той емигрира в САЩ и става известен с успешните си операция по зашиване на отрязани ръце. Кариерата му бляскаво тръгва нагоре с развиването на неговия талант. В началото е повторил всички стажове и издържал изпитите в медицината, които е трябвало според тяхната система. Първоначално бил в Ню Йорк, а след това се преселил в Балтимор.

Д-р Георги Лазаров се издига бързо като опитен хирург с успешните си операции като обяснява, че пациентите са носили отрязаните си пръсти в съд с лед. Зашиването на нервите и сухожилията ставало под микроскоп с увеличение до 12 пъти, а иглите за операциите не се виждали с просто око. Операцията по зашиване на отрязани пръсти трае около 4 часа. Най-тежък случай е имал, когато е зашил отрязана от рамото ръка на жена, която след това не само, че е здрава, но и работи с нея.

В интервюто пред БЛИЦ той споделя, че причините за тежкото икономическо положение в България са виновни определени хора, които са узурпирали финансовите средства на страната и са контролирани от „външни сили”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *