ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Борови връхчета при атеросклероза

Отварите от борови връхчета имат пречистващо действие и се препоръчват най-вече на хора с атеросклероза

 

борови връхчета

Заболяването засяга вътрешния слой на големите и средните артерии на организма, като ги удебелява и втвърдява. Много и разнообразни са факторите, които влияят за развитието на това хронично и прогресиращо заболяване. Някои от тях често не могат да се избегнат – наследственост, напрежение, стрес, преумора. Но пък може да подобрите състоянието си, пречиствайки кръвта с полезната отвара. Нейните лечебни свойства се дължат на танините, флавоноидите и смолите на боровите връхчета, които се берат ранна пролет.

Отварата може да приготвите, като счукате 50 г борови връхчета в хаван-че. Залейте ги с 250 мл вряща вода. Приберете на тъмно за 2 часа, след което прецедете и изпийте. Може да подсладите с лъжичка мед. Отварата не бива да престоява, приемайте я прясно приготвена. В друга рецепта се използват 30 г борови връхчета. Залейте ги с 200 мл гореща вода и варете на тих огън 20 мин. Прецедете и след като изстине, изпийте в рамките на деня. Допълнителният бонус, който получавате при приемането на тази две отвари, е прогонването на пролетната умора.

Лечебната течност от борови връхчета може да се ползва и за външно приложение. Препоръчва се за инхалации при задух, за бани при екземи, ревматизъм, обриви, лишеи, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *