Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сложете край на досадната пролетна умора

Изтощение, стремеж към бездействие, апатия… В края на зимата умората се натрупва. Време е да реагирате!

 необяснима умора, скука, стрес, пролетна умора

Събудете вътрешната си енергия

Около 40% от хората редовно изпадат в състояние на умора и това ти кара да търсят лекар­ска помощ. В края на зимата чувството за физическо изто­щение и психическата слабост, породена от студа и липсата на светлина, се засилват, а за­едно с това организмът става по-податлив на инфекции. Не­зависимо от това дали умората е психическа, соматична (след прекаран грип), или реакция на работното напрежение,тя може да бъде преодоляна с добра хигиена на живот и енергийна храна – пълнозърнести проду­кти, яйца, ядки, риба, цвекло, броколи, гъби, ябълки, банани, авокадо.

 

Подсилете естествения си имунитет

Преумората, честите инфекции и лошото настроение подлагат на изпитание вашата имунна система. Можете да й помогнете с няколко природни средства. Внимавайте особено много, ако някой от близките ви се разболее  от грип – вземете превантив­ни мерки, без да чакате.

За период от една седмица взимайте 4 пъти на ден по една ч.л. мед, в която сте капнали 1 капка ароматно масло от равенсара.

 

Хранете се подходящо при свръхнатоварване

Малките всекидневни про­блеми в професионалния и в личния живот се натрупват и могат до доведат до състо­яние на стрес и безпокойство. Психическото равновесие се възстановява с помощта на витамини от група В.

Витамин В1 има нужда да бъде съчетан с магнезий, за да регулира използването на глюкозата в полза на нервната система. Витамин В6 засилва имунната система и участва в синтезата на серотонина – хор­мон на доброто настроение. Ви­тамин В9 (фолиева киселина) е необходим за производството на адреналин и допамин – два хормона, без които мозъкът не може. Витамин В12 пък то­низира и стимулира паметта. Набавете си тези ценни веще­ства, като консумирате повече свинско и пилешко месо (В1), говеждо месо (В6 и В12), бирена мая, житни кълнове и спанак (В1 и В9), шоколад и ядки (маг­незий).

Фитотерапията идва на помощ с шампиона на хиля­долетната китайска медицина Женшен, който подсилва, то­низира и възстановява орга­низма, подобрява настроени­ето и преборва депресията- 2 капсули по два пъти на ден в продължение на 10 дни.

Хомеопатията предлага подсилване на нервната сис­тема с по 3 гранули дневно Phosphoricum acidum 9 СН и Ignatia amara 9 СН.

 

Възстановеше се бързо след грипа

Вирусните инфекции изис­кват от организма огромен разход на енергия. Това обяс­нява и голямата умора, която остава след грипа. Витамин С може да помогне за преодоля­ването й. Той има най-силен имуностимулиращ ефект в съчетание с витамини В6 и В12 и преборва инфекциоз­ния стрес, когато е комбини­ран с магнезий. Цинкът пък предпазва от повтарящи се хреми.

Най-много витамин С има в плодовете киви, манго, пор­токали, грейпфрути, лимони и в зеленчуците зеле, броколи, чушки, магданоз. В период на възстановяване много помага пчелното мле­чице – този „луксозен“ про­дукт е извънредно богат на олигоелементи и протеини, които подсилват имунитета. В продължение на седмица взимайте всяка сутрин по една ампула.

Ако сте прекарали грип, бронхит или ангина, вземе­те Pulsatilla 9 СН – по 1 доза седмично в продължение на месец.

 

Забравете за вегетарианството

Често през есента и зимата много хора, повечето жени, плащат цената за летния си вегетариански режим, като стават жертва на вирусни инфекции. Когато времето е топло, естествено се ориенти­раме към суровите плодове и зеленчуци и пренебрегваме месото, което е най-добри­ят източник на протеини и желязо – вещества, без които имунната система не работи пълноценно.

Не е късно да поправите грешката. Започнете с про­теини още на закуска – парче шунка или варено яйце. Ако се чувствате депресирани, наблегнете на продукти, съ­държащи литий – зърнени храни, риба.

Срещу умората най-добре ще ви се отрази меню, съста­вено от червени меса, дроб, риба тон, леща (протеини и желязо), картофи, но също плодове, богати на витамин С, и шоколад (магнезий).

 

 

 Пак ли ви мъчи необяснима умора? Вземете мерки още сега!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *