Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пак ли ви мъчи необяснима умора? Вземете мерки още сега!

Разпознайте здравословните проблеми, които може би се крият зад необяснимата умора.


необяснима умора, скука, стрес, пролетна умора

Бих дошла, но нямам сили…“, „Толкова съм изморена…“, „Секс? Сега ли? Изтощена съм…“ Ако тези и подобни изказвания са се превър­нали за вас в ежеднев­ни мантри, може би е време да посетите личния си лекар и да си направите про­филактичен преглед. Необяснимата умора най-често не е сигнал за страшна болест, а е просто резултат от претоварване или не-доспиване. Но ако това състояние трае по-дъл­го от седмица, въпреки че спите по 7-8 часа на денонощие, добре е да се изследвате.

 

Недостиг на желязо в кръвта

Ако имате обилно кръвотечение по време на цикъл или ако наскоро сте родили и се чувствате проуморени, възможно е да стра­дате от анемия (която е и най-често срещаната причина за умората при жените). Недостигът на желязо в червените кръвни телца води до недостатъчното насищане на организма с кислород, поради което често се прозяваме и се чувстваме изморени. Добрата новина е, че ако променим навиците си и ако лекуваме анемията си, умората ще изчезне за 30 дни или дори по-бързо.

 

Хранителни добавки

По аптеките се продават множество добавки под формата на сиропи, разтворими таблетки или капсули, които се препоръчват за подо­бряване на физическата форма. Когато става въпрос за естествени хранителни добавки, няма особени ограничения за продължителността на приемането им.

Хапчетата, които са на синтетична основа обаче, не бива да се пият по-дълго от два месеца. Препоръчително е да се консумират редовно спанак, червено цвекло, броколи и червено месо. Храните, които съдържат мед (сирене, яйца, морски дарове, дробчета) подпомагат усвояването на желязото, а обратен ефект имат кафето, чаят и газираните напитки. Също така не пийте прясно мляко, ако консумирате зеленолистни зеленчуци, защото то неутра­лизира съдържащото се в тях желязо.

 

Хипотиреозаша е трудна за диагностициране

Ако умората ви е придружена от забавени движения, променливо настроение и дори лека депресия, идете на преглед за щитовид­ната жлеза. Умора, апатичност, проблеми с концентрацията, забавяне на говора и дви­женията, непоносимост към студа… всичко това са симптоми на хипотиреозата. Тя може да доведе и до засилен косопад, про­блеми със зрението, пресипнал глас, пови­шено кръвно налягане и висок холестерол, смущения в менструалния цикъл… Лечението включва прием на хормони.

 

Уринарни инфекции

Честото уриниране и паренето могат да са сиг­нали за болест, но много жени носят бактерии в уринарния тракт, без да подозират, тъй като нямат никакви симптоми. Най-добре е жената редовно да ходи на профилактични прегледи при гинеколог и поне веднъж годишно да си прави лабораторни изследвания на урината. За хората, които често имат пикочни пробле­ми, е препоръчително, освен да пият много течности, да приемат и червени боровинки. Мнозина посягат към кафето или към други стимулиращи напитки веднага щом почувст­ват лека умора. Бъдете внимателни, защото прекомерните количества кофеин могат да увеличат умората ви. Не забравяйте, че някои болкоуспокояващи също съдържат кофеин.

 

Изморени от…скука

Изпитвате постоянно раздразнение от зао­бикалящия ви свят, не можете да се съсре­доточите върху нищо, вниманието ви се разпръсква върху много неща, но нищо не ви удовлетворява истински. Чувствате се из­морени, а всъщност не правите нищо кои знае колко трудно, нито пък нещо, което изисква много енергия. Може би е време да изгасите телевизора, да оставите дистанционното, да станете от компютъра и да излезете с приятели. Дайте си шанс.

 

Движението ни зарежда с енергия

Въпреки че физическата активност изморява, движението е един от най-ефикасните методи в борбата срещу умората. Разходките на чист въздух по 30 минути на ден ще ви помогнат да се почувствате много по-добре – те подобряват настроението, изразходват 10% от захарите, 5% от белтъчините и 80% от мазнините, които сте погълнали! Сили за деня ще ви даде и една хранителна закуска, затова в никакъв случай не я прескачайте. Важно е също така да спите в добре проветрено помещение.

 

Най-добрите рецепти от България и света при заболявания на отделителната система

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *