Как да се отървете от отпуснатия през зимата корем възможно най-бързо?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Малко или много през зимата се отпускаме и трупаме килограми върху корема и талията

 

корем

Сега е моментът да стопим излишните сантиметри с процедури. За начало направете скраб – към шепа морска сол прибавите 1 кафеена чашка минерална вода. Нанесете го върху корема и започнете леко да търкате в посока на часовниковата стрелка. Така ще стимулирате циркулацията и обмена на веществата, ще премахнете и мъртвите клетки. Морската сол извежда шлаката и излишните течности, без да изсушава кожата.

След като се изплакнете от скраба, идва ред на масажа. Затоплете на водна баня 1/2 ч.ч. зехтин, прибавете 2 с.л. стрита морска сол и 5 капки масло от розмарин. С кръгови движения разнесете сместа в посока на часовниковата стрелка. След това пощипвайте корема, за да активирате кръвообръщението – хванете кожата, отлепете я леко и я пуснете.

Може да масажирате зоната и с цитрусови антицелулитни масла, богати на органични киселини, които ускоряват циркулацията и топят мазнините.

Ако сте се амбицирали да стопите за пролетта 2-3 см от талията, заложете на обвиванията с водорасли, морска кал и глина. Изключително благоприятно действие имат бяла, синя и червена глина, богати на минерали и микроелементи. Обвиванията стимулират обмяната на веществата, измитат токсините и зареждат кожата с кислород, пише вестник „Всичко за семейството“.

Прочетете как Камелия свали 5 кг за 1 месец!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *