Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прочетете и споделете: 7 важни съвета пазят от спонтанен аборт

Спонтанният аборт е самопроизволно прекъсване на бременността до 28-ата гестационна седмица

 

спонтанен аборт

Това се случва с 15% от бременностите, като при 80% от тях този епизод настъпва в първия триместър. Причините са многообразни. Установено е, че рискът нараства с напредване възрастта на жената.

Генетични аномалии могат да доведат до спонтанно изхвърляне на зародиша. Тази реакция на организма предпазва от раждане на дете с малформации. Причина за помятане може да бъде и хормонална недостатъчност. Тя се дължи на дефицит на т.нар. жълто тяло в яйчниците. Произвежданите от него хормони гарантират задържането на бременността до четвъртия месец, когато плацентата е достатъчно развита и замества жълтото тяло.

За да се предпазите от спонтанен аборт, трябва да спазвате няколко основни правила.

Не се преуморявайте и ограничете до минимум физическите усилия. Те могат да предизвикат контракции на матката и все още недобре закрепеният зародиш да бъде отстранен. Не планирайте далечни пътувания, защото допълнително натоварват организма. Ако все пак е неотложно, преди това непременно се консултирайте с вашия гинеколог.

Не пушете и не стойте в помещения с тютюнев дим. Не пийте алкохол. Ограничете храните и напитките със съдържание на кофеин.

Преди да приемате каквито и да било лекарства, непременно се консултирайте с вашия лекар. Пийте фолиева киселина, ако гинекологът смята за необходимо.

Избягвайте сауни и горещи вани през цялата бременност. Високата температура на водата може да повиши температурата на тялото, което е опасно за бебето.

Следете теглото си и се придържайте към здравословните норми за вашето състояние.

Избягвайте стреса. Проучване, проведено от университета в Мичиган, установи, че стресът може да утрои риска от спонтанен аборт. През 9-месечния период трябва да сте спокойни и положително настроени.

Ако усетите спазми ниско долу в корема или установите кървене, незабавно се свържете с вашия гинеколог. Легнете, докато го чакате. Възможно е тези симптоми да предизвестяват спонтанен аборт, но може да става дума за леко възпаление, което с подходящо лечение бързо ще отшуми. Ехографски преглед ще изясни причините, пише вестник Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *