Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Енджи Касабие разкри какъв е хранителният режим на Стейтъм и Сталоун!

kasabie steytamЕнджи Касабие е най-прочутата диетоложка у нас, която прави рецептите на всички световни звезди, пристигащи да снимат в родината ни. Прочутата диетоложка разкри две от тайните си рецепти – „Пълнен пуешки стек“, направен от нея специално за Силвестър Сталоун, както и пилешкото, което се превърна в любимото ястие на Джейсън Стейтъм.

Д-р Енджи Касабие готви на холивудските звезди и им изготвя специални диети, позволяващи им да снимат у нас както екшъни и комедии, така и сериозни драматични продукции, пише „Телеграф“. Първите, които е нахранила, са от бандата екшън герои, събрани във филма „Непобедимите 2“. След като от „Ню Имидж“ й се доверили да бърка манджите, тя с трима готвачи въртяла гозбите направо на снимачния терен. За Сталоун разработва специално меню, което включва много паста, както и уникална рецепта на пуешки стек.

„Джейсън Стейтъм ядеше бекон в английската закуска. Иначе постоянно ядеше едно пилешко печено, което как не му омръзна – ядеше го всеки ден на всяко ядене. Често го поръчваше и за вкъщи. Малко картофки и салати му слагахме – зелена, друга, но за печеното пиле казваше, че е уникално. Всички меса ги мариноваме в специален сос от билки и подправки – дават много хубав аромат, и му е и вкусно, и полезно да го яде, дава му сили, чувства се добре и затова има толкова добра фигура“, разкрива Касабие. Цялата бригада от „Непобедимите“ нагъвала и печени зеленчуци на сач. Сутрин пък искали специфична американска зърнена закуска, която ври и кипи много пъти, преди да бъде изконсумирана. Омлети, шопска салата, сандвичи със сьомга и сирене, американски палачинки с кленов сироп и ливански сладки също влизали в менюто им.kasabie staloun

Пилето Piri Piri на Стейтъм

Мариновано пилешко филе с паприка, пресен босилек, чесън и сос от пушено пуешко филе, червени чушки, тиквички, моркови, домат, лук.

Продукти за една порция:

200 грама пилешко филе
за марината:
2 грама червен пипер
2 грама босилек
5 грама чесън
5 грама пресен риган
10 люти чушки
10 грама пуешко пушено филе
фреш пипер-сол
7 г (1 ч.л.) зехтин за соса
30 грама червени чушки
40 грама тиквички
30 грама лук (1/4 глава)
1 малък домат
10 грама пуешко филе
фреш сол-пипер

Хранителна част Калории /порция 339 ккал

Изпълнение:

Продуктите за маринатата се бъркат в една купа на ръка, за да се смесят. Слага се вътре филето и се оставя поне 2 часа да се маринова с подправките, за да поеме всички аромати. Така става много по-вкусно. Пилето се намазва хубаво със сместа от всички страни. Пече се на 160 градуса за 40 минути, покрито с фолио. След това се маха фолиото, температурата се вдига на 200 градуса и се оставя да се запече. Сосът се приготвя, като в съд се смесват съставките последователно. Слагат се в съда и пилешките филета, за да поемат и малко от соса. Махаме филетата от съда, а сосът се пасира с пипер и малко сол и се слага върху пилешкото филе. Може на пилешките гърди да се правят разрези на разстояние 2 см. Сосът се разпределя в тези разрези.

Пълнен стек от пуешка кайма с фета сирене, чушки и кефалотири

Продукти за една порция: 300 грама

За каймата:

250 грама пуешко филе
1/2 яйце
2 грама бял пипер
10 грама магданоз
15 грама стар лук на ситно
Фреш пипер-сол

За плънката:

нискомаслено фета сирене
10 грама кефалотири
(твърдо жълто сирене)
15 грама червени чушки на кубчета
5 грама пресен риган
10 грама домат конкасе
20 сос барбекю
10 грама ементал
(за запичане)

Изпълнение:
Омесва се каймата с всички продукти за нея.

Плънката:

Объркват се чушката,доматите и сирената с ригана. Омесената кайма се прави на лодка, слага се плънката и се обвива с кайма.

Запича се във фурна на 180 за 15 мин, след което се изважда и се слага ементал отгоре.

Връща се във фурната за около 3 мин на 220 градуса. Поднася се със сос BBQ.

Махаме филетата от съда, а сосът се пасира с пипер и малко сол и се слага в/у пилешкото филе.
Може на пилешките гърди да се правят разрези на разстояние 2 см. Сосът се разпределя в тези разрези.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *