Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Енджи Касабие: Дори и един ден глад е стрес за организма

Въглехидратите са ни много нужни, те хранят мозъка и паметта

 

касабие

Когато липсват в дневното меню, организмът започва да търси бързия въглехидрат, който е сладкото. Затова ако сте на диета и спрете тестените изделия, ориза и хляба, организмът ви ще иска да навакса липсите с повече сладко, а това не е добре.

Полезен ли е глада с цел отслабване?

В никакъв случай след преяждане човек не трябва да се лишава от храна, а да се върне към нормалния си режим – редовно хранене и достатъчно вода.

Лимоновият сок помага ли за сваляне на килограми и изчистване на мазнините?

Много хора пият лимонов сок на гладно, други взимат 1-2 с.л. оцет, което не им помага, а само им вреди. Киселото дразни стомаха и може да се развие гастрит или друг проблем. Ако искате да засилите имунната си система и да приемете витамин С, може да пиете лимонов сок, но не на гладно. Важно е да приемате достатъчно количество добри мазнини, антиоксиданти. Нарът е зимен плод и много полезен в това отношение.

Лютото стопява ли мазнините?

Търсим всякакъв вариант, при който с хаотично хранене и без нормален режим да отслабнем. Няма нищо, което стопява мазнините, ако не нормализираме храненето. Свързваме отслабването с лишение и гладуване, а не е правилно.

Спортът ще ни помогне ли в борбата с килограмите?

Спортът е важен за двигателната активност. Подпомага енергоразхода, но не е основата за отслабването. 70% от отслабването са в храненето.

Какво мислите за приемането на супер-храни?

Добре е да бъдат включени в храненето, но не да ги ядем безразборно. Хубавото е, че малко количество от тях подобрява имунната система, помагат при косопад, проблеми със ставите, с нервната система. Но да не се прекалява.

Какво мислите за модерното гладуване по пълнолуние за 24 часа?

Не препоръчвам такива драстични неща, защото на следващия ден ще наваксаме с двойно повече храна. Гладуването, макар и за ден, е допълнителен стрес за организма. Но човек има периоди, в които му се яде повече или по-малко, и тогава може да слуша организма си.

Отслабва ли се от зеления чай?

Много е полезен, подобрява обмяната на веществата, изхвърля излишната вода от организма, но не е за отслабване, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *