Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 храни за стройно тяло

Ако поне веднъж седмично консумирате поне една от тези храни или ги редувате, то със сигурност ще се радвате на стройно телце за дълго време

 

bob

Бобови

Фасул, леща, грах. Те са чудесен източник на фибри, протеини и минерали, сред които калций, селен и желязо, фибрите помагат да се намали телесното тегло и гарантират усещане за ситост. Бобовите храни имат ниско съдържание на мазнини и никакъв холестерол.

Риба

Освен че осигурява добро количество протеини, тя съдържа и ненаситени киселини. Сьомгата например ускорява обмяната на веществата, а дневната норма йод се съдържа само в една порция от тази риба. Омега-3 дават сили, бодрост, работоспособност и добро настроение. Скумрията и треската също са изключително полезни.

Чай мате

Тази южноамериканска напитка стимулира храносмилането, а съдържащият се в нея кофеин ускорява процеса на изгаряне на мазнините. Матето съдържа изобилие от ценни витамини и минерали, които се усвояват лесно и подпомагат нормалната дейност на органите. Освен това регулира холестерола и кръвното налягане и пречиства кръвта. Идеален вариант е да си направите от сутринта една кана мате и да пиете през целия ден – по една чаша половин час преди хранене.

Бадеми

Тънкостта е да ги консумирате с люспата, тъй като в нея се съдържат много полезни флавоноиди. Освен това учените обясняват, че консумацията на бадеми на практика не влияе на нивото на кръвната захар. Ако хапвате 10 бадема на ден, ще се предпазите не само от болести, но и от напълняване по празниците.

Яйца

Те са доста популярна съставка за салатите по празниците, но условието да ги направите полезни е да не прибавяте към тях майонеза. Яйцата влияят на нивото на хормоните и понижават апетита. Съдържащият се в тях хормон адинопектин ускорява обмяната на мазнините. Ще подпомогнете отслабването, ако хапвате омлет или варени яйца 2 пъти седмично в комбинация със свежи зеленчуци.

Домати

Благодарение на високото съдържания на калий те извеждат водата от тялото, стимулират храносмилането, топят излишните килограми и правят съединителната тъкан по-еластична. Добавяйте домати към сандвичите, за да ги превърнете в наистина здравословна закуска, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *