Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кислородна терапия – кога, как и защо?

На жителите на мегаполисите често не им достига кислород, изгарян безпощадно от автомобилите и вредните производства

 

kislorodna terapiq

Затова организмът ни често е в състояние на хронична хипоксия (недостиг на кислород). Това води до сънливост, главоболие, неразположение и стрес. За съхраняване на красотата и здравето се прилагат различни методи на кислородотерапия, която спомага за обогатяване на кръвта и „изгладнелите“ тъкани с ценния газ. В какво е същността й?

За нормалното функциониране на организма във въздуха трябва да има 20-21 % кислород. В условията на задушните офиси и оживените булеварди концентрацията му може да падне до 16 -17%, което е критично малко за дишане. Затова се чувстваме уморени, измъчва ни главоболие.

В горещите и сухи дни дори нормалното количество кислород се възприема по-зле, а в хладните и при повишена влажност се диша по-леко. Това обаче не е обусловено от концентрацията на кислорода. За да помогнем на организма си да насити тъканите с ценния газ, можем да приложим няколко метода на кислородотерапия – инхалации с кислород, кислородна мезотерапия, кислородни вани и баротерапия, както и прием на кислородни коктейли, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *