Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йод и алое ликвидират и най-страшната ангина

При ангина е полезно да се мажат възпалените сливици и с борово масло

 

angina

То може да се втрива и в кожата на врата в областта на проекцията на сливиците.

Не забравяйте и сока от алое – в съчетание с мед той съществено снижава болката в гърлото. Изцедете сока от 2 – 3 листа алое и го смесете с 1 ч.л. мед. Сместа се приема по 1 ч.л. 3 пъти дневно 10 мин. преди хранене.

Може да се изплаква гърлото с различни разтвори и настойки – достатъчно е да разредите в половин чаша топла вода 1 с.л. настойка от невен.

За гаргари може да се използва и йодно-солев разтвор: в, чаша топла вода се разтварят по половин чаена лъжичка сол и хлебна сода и 3-4 капки йод. Прави се гаргара на гърлото 4 пъти на ден след хранене.

Отварите от листа на липа и малина имат прекрасни противовъзпалителни свойства. Те се приготвят по един и същи начин: 1 с.л. наситнени листа се залива с чаша гореща вода, кипва се за 5 минути и след това се оставя да кисне 30 – 40 мин. С прецедения топъл разтвор се правят гаргари на гърлото няколко пъти на ден.
Още една народна рецепта за гаргара: 1 с.л. суха билка жълт кантарион се залива с чаша вряла вода и 15 минути се вари на водна баня. Изстудява се и се добавят 30 капки 10-процентен спиртен екстракт от прополис. Разтворът има изключително добро противовъзпалително и противомикробно действие, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *