Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 правила за всеки ден против натрупване на токсини в организма

zdraveВсеки един от нас може да си направи специална програма за детокс у дома. При най-малко една от четири жени черният дроб не работи добре. Нездравословната храна в големи количества – преди всичко лоши мазнини, захар и алкохол, липсата на движение и чист въздух, нарастващият стрес са сред главните причини за пълнеенето. Всичко това тотално претоварва храносмилателните органи. Последствията – натрупват се токсични вещества, изгарянето на мазнините е на ниски обороти. С тази програма за детокс, предложена от сп. „Здравен журнал“, се разтоварват черният дроб, червата и жлъчката, обмяната на веществата започва да функционира нормално.

1. По възможност избягвайте животинските и втвърдените мазнини (например сметана, масло, маргарин, мас). По-добре употребявайте добрите мазнини – например зехтин или олио от рапица.

2. Избягвайте готовите продукти – супи, кремове, сосове за салата. Те обикновено съдържат много вещества за подсилване на вкуса, консерванти, мазнини, захар, сол.

3. Органите, които се грижат за прочистването на организма, се нуждаят от кислород, за да работят добре. Затова излизайте всеки ден по 20 минути на чист въздух и дишайте дълбоко.

4. Яжте често пълнозърнести продукти и много зеленчуци. Така храносмилането ще функционира добре заради баластните им вещества.

5. Мийте плодовете! Върху кората има много отровни вещества, които поддържат натрупването на тлъстини. Мийте ги с гореща вода и ги подсушавайте – така се изчистват 90% от вредните вещества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *