ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИБУДОЛОР / IBUDOLOR

Съдържа ибупрофен, царевично нишесте, захароза, силициев диоксид, свързващи компоненти, оцветители

ibudolПредназначение

ИБУДОЛОР е нестероидно противовъзпалително средство, приложимо при главоболие, мигренозни пристъпи, зъбобол и менструални болки. Облекчава симптомите при ревматични атаки, мускулен дискомфорт и проблеми със стави и сухожилия. Има изявено болкоуспокояващо действие; смъква температурата и овладява възпалителните процеси.
Обичайното приложение на медикамента продължава три до пет дни. Ако през това време не настъпи трайно облекчение, посъветвайте се с личния си лекар как да продължите терапията.

Как се приема

Капсулите ИБУДОЛОР се приемат по време или след хранене с чаша вода. Обичайната доза за подрастващи над 12 години и възрастни е 1-2 капсули два пъти дневно. При менструални болки се препоръчва прием на една капсула три пъти дневно, през равни интервали от време. Максималната доза за едно денонощие е четири капсули.
Препоръчва се този праг да не се преминава, за да не се увеличи вероятността от нежелани странични реакции. Ако се налага лечението с продукта да продължи повече от една седмица, консултацията и контролът от страна на лекар са задължителни.

Възможни нежелани ефекти

При превишаване на дозировката е възможно да нараснат рисковете от инсулт и инфаркт.
ИБУДОЛОР може да причини алергични реакции в целия им възможен спектър – от сърбеж и леки обриви до отоци, задушаване, сърцебиене. Съобщавано е за стомашен дискомфорт, болки в корема, кръв в урината или фекалиите, почерняване на фекалиите и кървене при изхождане. Други симптоми, сочещи негативни последици от приема на лекарството, засягат зрението – замъгляване, в най-тежки случаи до ослепяване. Има данни за замайване и загуба на равновесие и ориентация.
В редки случаи приемът на ИБУДОЛОР може да доведе до влошаване на бъбречната и чернодробната функция, промени в кръвните показатели, халюцинации и депресия.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не трябва да бъде предписван на деца под 12-годишна възраст.
Не е подходящ за бременни през последните три месеца от бременността, а през първите 6 се разрешава по преценка на лекар за кратковременна терапия.

Не е желателно да се изписва на кърмачки, особено за продължително лечение.

ИБУДОЛОР може да провокира обостряне при проблемни състояния, свързани с възпаления на стомашно-чревния тракт, язви и гастрити. Пациенти с нарушени бъбречни и чернодробни функции е по-добре да го избягват.
Медикаментът повишава риска от инфаркт и инсулт, особено ако се приема в по-високи дози или продължително време.

Не вземайте този медикамент, ако имате алергия към някоя от съставките му.

ИБУДОЛОР може да създаде проблеми при шофиране (замайване, влошено зрение), ако се приема във високи дози.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с вашия лекар за съвместимостта на ИБУДОЛОР с постоянно приемани лекарства за хроничните ви заболявания.

ИБУДОЛОР може да усили действието на някои от тях или да провокира нежелани ефекти. Не е желателно комбинирането му с противовъзпалителни средства, бета-блокери, диуретици, антибактериални средства, антидепресанти, медикаменти за потискане на имунни реакции след трансплантация, лекарства за диабет и подагра и др.

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 10 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *