Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-ефикасните рецепти със сол, които лекуват и носят облекчение

Всички сме чували, че прекомерната консумация на сол е вредна, но колко от нас знаят как може да се лекуваме със сол

 

хималайска сол

Здрави зъби

За съхраняване на зъбите трябва всяка сутрин да смучете 3 едри кристала морска сол, като ги разтривате с езика по зъбите и венците до пълно разтваряне.

Зрение

Солена очна студена и топла вана действа благоприятно на болни очи, укрепва зрителния апарат. Потопете лице в студена солена вода и отворете очите за 15 секунди, а след това вдигнете глава и след 15 – 30 секунди отново я потопете във водата. Повторете 3-7 пъти. Ако ваната е топла, след нея трябва да потопите лицето в студена вода.

Неврози, неврастения, нервно и физическо изтощение

Облечете риза, напоена във вода със силна концентрация на сол (5 – 7 с.л. на 1 л вода) и добре изстискана. Легнете в леглото и се завийте топло. Останете, без да сваляте ризата, докато тя напълно изсъхне.

Процедурата се прави вечер, преди сън. На сутринта обтрийте тялото със суха кърпа, за да падне солта, преоблечете се в чисто бельо. Някога този метод се е използвал от знахарите като ритуал за изчистване на човека от зли сили и уроки. Освен това той избавя организма от натрупаната „мръсотия“ във вид на шлаки, токсини, мъртви клетки. Знахарите смятали, че върху ризата преминават всички болести и отпадъци от болния.

Разтегнати връзки

Смесете готварска сол с брашно в пропорция 1:1, добавете малко вода, замесете твърдо тесто. Сместа се използва като апликация на болното място и бързо снема острата болка.

Артрит, радикулит

Ситна сол се смесва с торчичен прах в равни пропорции, нанася се върху сгънат на няколко пласта бинт или плат. Използва се като компрес при болки с различна локализация, както и за апликации на стъпалата при лечение на простуда.

Косопад

Измийте главата с топла вода без сапун, след това, леко масажирайки кожата на главата, в течение на 10 — 15 мин. втривайте готварска сол. След това измийте косите и повторете процедурата 4 пъти. След втриването на сол ще има прилив на кръв към кожата на главата, което осигурява храненето на космените фоликули и съответно – растеж на косата, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *