Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оралните контрацептиви причиняват множествена склероза?

Жените, които редовно вземат орални контрацептиви, рискуват да развият множествена склероза.

hapДо този извод са достигнали учени от Американската академия по неврология във Филаделфия. Изводът е мотивиран от изследвания и опити с 305 жени, болни от склероза, коментират от medikforum.ru. Жените с множествена склероза били наблюдавани паралелно с 3050 американки, които нямали подобно заболяване. Крайният резултат от наблюденията е, че жените, които вземат орални контрацептиви се срещат с неврологични проблеми с 35% по-често в сравнение с останалите.

Странното е, че по тази тема вече са правени наблюдения и изводите са били точно обратните. Т.е. твърдяло се, че приемът на хапчета против забременяване предпазва от множествена склероза или задържа нейното развитие.

Аржентински учени от Raúl Carrera Institute в Буенос Айрес същевременно са проучили връзката между затлъстяване и множествена склероза. Там били подбрани млади хора със склонност към затлъстяване и бил проследен здравословният им статус към 15-20-годишна възраст. Оказало се, че ако към 20-та си година те имат склонност към затлъстяване, рискът да развият множествена склероза нараства два пъти. Допуска се, че при тези хора ключ към здравето е прекаленото производство на хормона лептин, който регулира апетита.

Разсеяната склероза е най-разпространеното неврологично разстройство, което причинява инвалидност. Болестта води до изтъняване на миелиновата обвивка на нервите, което затруднява предаването на сигнали от мозъка към различни части на тялото. В резултат на тези промени болният постепенно губи контрол върху тялото си. Болестта може да се развива относително бавно, а може и за броени години да постави пациента в инвалидна количка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *