Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 изключително странни фобии

Въпреки че не всички от нас чувстват страхове и фобии, има някои хора, чийто живот е почти изтощен от тях.

Тези страхове може да ви изглеждат напълно ирационални, но те са съвсем реални и засягат някои хора дълбоко. Ето някои от най-необичайни фобии.

1. Магейрокофобия

Това е страх от готвене. Необичайният страх от готвене може да доведе до нездравословен начин на хранене, ако човек остане сам. Страдащите от тази фобия може да се чувстват застрашени от хора, които са сръчни в готвенето и това чувство на неадекватност може да доведе до други здравословни проблеми.

2. Педиофобия

Страх от кукли. Това е ирационален страх от всички видове кукли, а не само страшните видове. Фройд казва, че тази фобия може да бъде резултат от страха, че куклата или роботът може да оживее.

3. Дейпнофобия

Това е страх от разговори по време на хранене. Страдащите от този вид фобия са толкова ужасени от говоренето на друго лице през време на хранене, че те избягват да вечерят навън изобщо и дори въобще не се хранят сред хора.

4. Ейзоптрофобия

Това е страх от огледала. Хората, страдащи от тази фобия имат тревожност, че те ще се свържат със свръхестествен свят вътре в огледалото. Те също се притесняват, че ако се счупи огледало, това може да донесе лош късмет.

5. Аракибутирофобия

Това е странен страх от залепване за небцето на фъстъчено масло. Много хора съобщават за усещане за паника при мисълта, че се налага да ядат фъстъчено масло и то ще залепне в устата им.

6. Катизофобия

Това е страхът от седнало положение. Тази фобия може да бъде предизвикана от болезнен спомен за сядане върху остър предмет или болка от хемороиди.

7. Ксантофобия

Това е страх от жълт цвят. Страдащите от фобията имат ирационален страх от всичко жълто. В своята крайна форма тази фобия може дори да включва огромен страх от думата „жълт“.

8. Хилофобия

Това е ирационален страх от дървета и гори. Тя може да бъде предизвикана от истории за страшни гори, които човекът е чел в детството.

9. Номофобия

Страх, че нямате мобилен телефон или сте на място без покритие. Терминът е въведен преди няколко години, когато учените открили този феномен. Оказало се, че доста хора страдат от нея.

10. Погонофобия

Това е странен страх от всякакви хора с брада.

Всички видове страхове обикновено имат своя корен в нещо, което може да се е случило в миналото. Консултация с лекар често помага да се отървете от ирационалните си страхове.

 

Страшни мисли

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *