ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Посещението на басейн може да провокира астма! Внимавайте!

baseinПосещението в спортен център или на басейн би трябвало да е здравословно начинание, но има доказателства, че честото излагане на химикали, необходими за хигиенизирането на съоръженията, може да увреди здравето. Според някои учени това вероятно провокира астма у хиляди деца годишно.

Хлорът в плувните басейни е важен, за да убива болестотворните бактерии, но нивата и начинът на прилагане е нужно да се следят непрекъснато, за да е сигурно, че се среща в правилната форма и концентрация. Той се справя също с азота по човешката кожа, в потта и урината. Но когато хлорът реагира с пот или урина, се образуват хлорамини (и характерната миризма на плувен басейн). Точно техните изпарения са в състояние да увредят детските бели дробове и да развият податливост към алергени, което на свой ред да провокира астма, както е установено в проучване от 2003 година в Белгия.

Стриктен контрол, честа смяна на водата и задължителни изисквания към къпещите се да вземат душ преди плуване могат да ограничат рисковете, а общото мнение е, че ползите от плуването вземат превес над негативния ефект от хлорираната вода. И дори и да се подозира, че хлорамините провокират астма, те понастоящем не се смятат за директен причинител на проблема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *