Как да се предпазим от цистит?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Има няколко прости правила, спазването на които ще ви предпази гарантирано от неприятния цистит.

cistit-syshtnostПървото от тях е да не допускате преохлаждане на тялото, предупреждават от medikforum.ru.
Второто – да не “стискате”, а да направите всичко възможно да идете навреме до тоалетната. Трябва внимателно да се грижите за личната си хигиена – правете душ поне веднъж на ден. Когато сте в цикъл, сменяйте често превръзките и тампоните и търсете начин за перманентен хигиенен тоалет.

Не злоупотребявайте с лютата и силно подправена храна, а също и с алкохола: всичко това дразни вътрешната повърхност на пикочния мехур.

Старайте се да се движите повече през деня – особено ако работата ви е предимно в седнало положение. Такава поза влошава кръвообращението в малкия таз. Застоят на кръвта също може да провокира развитието на цистит.

Ако вече сте боледували от цистит, вземете профилактични мерки това да не се повтори и заболяването да не стане хронично. Специалистите препоръчват профилактичен прием на продукти с биоактивна съставка от червена боровинка. Отварите от различни билки (жълт кантарион, мечо грозде) също допринасят за здрава отделителна система. Ако приготвянето на отвара ви затруднява – потърсете добавки с аналогично съдържание.

Грижете се за здравето си; лекувайте навреме заболяванията, чието усложняване и занемаряване може да даде негативен ефект върху отделителната ви система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *