ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откажи цигарите с…патладжани!

Човекът, който е решил да откаже цигарите, трябва да се възползва от съветите на немските учени: патладжаните помагат по-леко да се понесе никотиновата абстиненция!

patВ това отношение патладжаните са не по-малко ефикасни от никотиновите лепенки.
Изследванията са установили, че в този зеленчук има доста високо съдържание на витамин РР, т.е. на никотинова киселина. Ето защо патладжанът може да неутрализира никотиновия глад и така да помогне на новия непушач да не посегне към цигарата!

В същото време патладжаните имат много други достойнства, допълват от medikforum.ru. Веществата, които се съдържат в тъканта му, смъкват стойностите на холестерина в кръвта, укрепват костите, нормализират храносмилането и оказват антибактериален и противовъзпалителен ефект. Това е и един чудесен източник на калций, който нормализира водния обмен в организма и балансира работата на сърдечния мускул.

Пектиновите вещества, съдържащи се в патладжаните, активират отделянето на шлаки и токсини, а фенолите и антоцианите потискат появата на тумори.

Освен никотиновата киселина съставка с особено значение е соланин М. Тя се натрупва в патладжана в процеса на съзряването му и оказва съдействие за еластичността на кръвоносните съдове. Има антисклеротичен ефект, намалява се крехкостта на капилярите. Геронтолози уверяват, че възрастните хора, които консумират много патладжани, рядко изпитват проблеми със сърдечно-съдовата система, ставите, червата и черния дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *