Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво се причиняват сънищата?

Сънищата винаги са били загадка. Много хора смятат, че причината за тях е психологически дисбаланс или потиснато желание да избягаме от вътрешните си страхове.

Други вярват, че са причинени от поредица от химични реакции в мозъка. Каквато и да е причината, сънуването ще продължи да бъде мистерия и интрига за учени и спиритисти.

Емоционалните причини

Известният австрийски невролог и психолог Зигмунд Фройд заявява, че сънищата са причинени от потиснати желания на човек, обикновено от сексуално естество, които по този начин се изразяват. Фройд казва, че колкото повече са потиснати желанията на човек, толкова по-интензивни са сънищата му. Той смята, че за да може хората да спрат с тези интензивни сънища, те трябва да се подложат на терапия, с която да се определи източника на тези потиснати желания.

Физически причини

По-късно е установено, че сънищата всъщност са производство на бързо движение на очите. Смята се, че това е етап на типичен цикъл на съня и се характеризира със случайни движения на очите. Човекът не е наясно с физическото си обкръжение в будния свят, но мозъкът създава псевдо среда, в която той си мисли за някаква реалност, която в действителност не съществува. Учените смятат, че мозъкът създава това състояние, за да се регенерира тялото и да премахне всички щети по време на цикъла на съня.

Генетичните причини

Някои учени са открили, че генетиката може да предопредели  дали един човек ще сънува, докато спи и до каква степен неговите сънища ще бъдат реалистични. Това по същество означава, че вашата ДНК е начертана така, че да каже дали ще имате сънища, какви сънища ще имате и дали те могат да бъдат интензивни.

Духовните причини

Някои казват, че сънищата са начин да се срещнем с бъдещето си и това, което ни предстои. Сънищата могат да се тълкуват като начин на по-висша сила да каже на хората какво трябва да правят с живота си.

 

 

Години наред сънувам странни сънища

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *