Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Босвелия се използва за лечение на астма, артрит и колит

Босвелията е храст, от който се добива смола. Тя се използва в аюрведа медицината от хиляди години.

Според ботаниците има най-малко 16 вида босвелия. Тя се използва в билкови лекарства за най-различни цели и е високо ценена за своите антивъзпалителни ефекти. Често се комбинира с други билки и растения. Може да бъде намерена във форма на капсули, течна или като крем и спрей.

Вземайте 300-400 мг босвелия три пъти на ден за лечение на хронична астма. Според проучване, публикувано в „European Journal of Medical Research” 70% от участниците са показали подобрение на астматичните си симптоми. Способностите на билката се смята, че са свързани с бозвеловата киселине, която инфибира биосинтезата на левкотриена.  Свръхпроизводството на левкотриени води до имунен отговор и причинява астматичен пристъп.

За лечение на артрит босвелията се приема както вътрешно, така и външно, като се втрива върху болезнените стави. Когато се приема вътрешно, нормалната доза е 400 мг три пъти на ден. Бозвеловата киселина намалява възпалението, свързано с артрита, като дезактивира хормоналните му причинители. Клинични изпитвания, публикувани в списанието „Phytomedicine“ са установили, че босвелията е ефикасна при ревматоиден и остеоартрит.

Използвайте босвелия за намаляване на симптомите на болестта на Крон и улцерозен колит. Това са възпалителни заболявания на червата в резултат от възпаление на стомашно-чревната система. Според изследване, публикувано в немския вестник „Гастроентерология“, босвелията има ефект като медикамента „Месалазин”, използван за лечение на улцерозен колит, хроничен улцерозен колит и болест на Крон. Използвайте лечебното растение според указанията на фитотерапевта, който ви ги предписва.

За суха и напукана кожа се използва босвелия, която подпомага възстановяването и подмладяването на епидермиса.

Предупреждение:

Винаги се консултирайте с компетентен билкар, фитотерапевт или друг квалифициран медицински специалист, преди да използвате лекарствено средство. Тази статия не е предназначена да предписва лечение, а само да ви информира за възможностите, които съществуват.

Ето при какво помага босвелия!
БОСВЕЛИЯ – край на болките в ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *