Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Книжката преди сън е важна колкото храната

Четенето на книжки преди сън за децата е също толкова важно, колкото храненето.

storyВ бъдеще такова дете ще се учи добре, ще има хубава работа и ще намери щастие в семейния живот. Така смятат учени от Станфордския университет в Калифорния, пишат от medikforum.ru.

Четенето на книжка едва ли отнема повече от 10-15 минути, затова непременно го правете за детето си, съветват учените. Ползата съвсем не е само в това, че мъникът ще заспи по-бързо. Плодовете от четенето узряват след много години, когато детето вече е порасло.

Колкото по-често и по-задълго родителите говорят с децата си, толкова по-бързо те се учат да разбират думите. Авторката на споменатото изследване – психологът Ан Фърналд подчертава, че четенето преди сън е като здравословното хранене.
“Ако искате детето ви да бъде добър ученик, четете му преди сън, говорете с него и отговаряйте дори на най-глупавите въпроси – съветва Фърналд. – Знам, че понякога децата докарват с въпросите си и най-търпеливия родител до нежелание въобще да говори. Но вие сте дарили живот на детето си и това означава, че сте поели голяма отговорност. Говорете на детето си дори тогава, когато то е толкова малко, че със сигурност не ви разбира.”

Телевизорът на помага особено на малките деца в усвояването на езика, затова е по-добре да го изключите. Децата с голям интерес слушат разговорите на възрастните и се учат от тях, но най-голямата полза иде от книжката и разговора с детето преди сън. Книгите развиват паметта и го учат да складира там информация за различни сюжети.

Нещата не са сложни: колкото по-добре учи детето в училище, толкова по-голяма е вероятността да стане образован възрастен човек и да се реализира професионално с успех. Съгласете се, че това не е всичко – но все пак са елементарните условия да отгледате човек с хармоничен личен живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *