Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Намалените калории се отразяват зле на мозъка

Ядро на програмите за редукция на теглото е намаленото потребление на мазнини и въглехидрати, ограничаване на калорийния прием. Специалисти от Американския институт по геронтология обаче установиха, че намалената калорийност не се отразява добре на главния мозък.

kaloriИзследователите смятат, че намалената калорийност причинява стрес на главния мозък, пишат от medikforum.ru. Стрес може да изпитва при такова положение целият организъм. Изводите от цитираното изследване са публикувани в списание Lancet.

Специалистите смятат, че ограниченото по калории меню и гладуването могат да катализират подсъзнателни умствени процеси в главния мозък. Такава мозъчна дейност като правило е свързана с емоции, фиксация върху някаква идея или загриженост.

Мозъкът се нуждае от мазнини. Независимо, че основно хранително вещество за мозъка е глюкозата, 1/6 част от мозъка е съставена от холестерин. Без мазнини е невъзможно усвояването на необходимите за мозъчната дейност витамини.

Преди време калифорнийски учени се опитаха да установят каква е връзката между ограниченията в храненето и дълголетието. Според изводите им ограничението на калориите влияе само косвено върху продължителността на живота. Дори още от самото раждане и през целия си живот да гладувате, животът ви може да се удъжи с не повече от 7%, обобщават учените от Калифорния. Хората, които намаляват калорийния си прием с една трета в надежда да доживеят до 120 години, със сигурност ще бъдат разочаровани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *