ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Витамин С помага при лечението на рак

Витамин С помага при лечението на ракови заболявания и редуцира страничните ефекти от химиотерапията. До тези изводи са достигнали американски учени, чието изследване е огласено в списание Science Translational Medicine.

picВенозното въвеждане на витамин С в съчетание с традиционната химиотерапия убива раковите клетки, обясняват от medlinks.ru. Известно е, че тези странични ефекти се понасят тежко и изтощават организма на пациента, преживяващ тежката терапия. Сред най-често срещаните странични ефекти са прилошаване, повръщане, загуба на косите, поява на ранички и язви в устната кухина, непоносими болки.

В изследването, провеждано от специалисти в Канзаския университет, участвали 27 жени с рак на яйчниците в напреднал стадий. В резултат на анализите било доказано, че жените, които получавали венозно високи дози витамин С, имали по-слаби странични ефекти при приема на химиотерапевтичните продукти.

Опитите върху гризачи разкрили, че венозното вливане на витамин С може да убива ракови клетки без съществени токсични или патологични изменения в черния дроб, бъбреците и далака.

Главната функция на витамин С се изразява в осигуряването на надеждна имунна защита и стабилизация на психиката. Още една важна функция на витамин С са мощните антиоксидантни свойства: той успешно блокира свободните радикали, които причиняват на организма бърза умора.

Витаминът освен това укрепва костната тъкан, кожата, сухожилията, зъбите и кръвоносните съдове, особено микрокапилярите. Той подобрява еластичността и здравината на кръвоносните съдове, ускорява зарастването на рани и белези от изгаряния, стабилизира кървящите венци.

Съвременната медицина по принцип е доста скептична към възможностите на витамин С в този тип случаи. Преди време той е бил използван при нетрадиционна терапия на рака.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *