Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 растения, които се използват против инфекции

Това са растения, които се използват в традиционни лекарства за лечение на бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

Някои показват потенциал за предотвратяване и лечение на вирусни инфекции чрез активиране на имунната система за борба с вирусно инфектирани клетки.

Бъз

Плодовете на дървото бъз се правят на сок и се използват като лекарство. Има много научни изследвания за ефикасността му. Антивирусните му качества се дължат на флавоноидите, които съдържа, а също и на витамин С.  От него се прави много полезно вино. Също така, от изсушените цветове се прави чай. Някои го наричат български женшен.

Рецепта за сироп: Наберете узрелите плодове (дребните зрънца се отделят от дръжките с вилица) и ги измерете. Пригответе същото количество захар и ги смесете. В чист буркан от 3 или 5 литра се поставя един ред плодове, един ред захар. След два дни започвате да бъркате леко с дървена лъжица или пръчка. Сиропът е готов, когато захарта напълно се разтвори. Прецежда се с тензух или гъста цедка и се затваря в чисти стъклени бутилки или буркани. Използва се за подслаждане на билков чай или разреден с минерална вода – 2 с.л. сироп на 150 мл вода.

Астрагал

Това е китайска билка с история, датираща от хиляди години. Има антибактериални, противовъзпалителни, противовирусни и антиоксидантни свойства. Астрагалът се използва, за да се бори с инфекциите, за предотвратяване на настинки, стимулира имунната система и помага на организма да се излекува след облъчване, химиотерапия и други инвазивни процедури.

Сибирски женшен

 

Тази билка е доказан имуностимулатор. В много изследвания се доказва ефикасността на екстракта от него, включително за борба с респираторни и грипни вируси. Руски изследвания са показали, че Сибирският женшен намалява продължителността на настинките и грипа. В същите проучвания се доказва, че той може да бъде по-ефективен от някои лекарства, като например амантадин.

Чесън

Чесън (Allium Sativum) и лук (Allium сера) могат да се консумират сурови или частично сготвени като превантивна мярка срещу вирусни инфекции. Това се дължи на биологично активната съставка  алицин. Една или две сурови скилидки чесън  се яде на ден или готови капсули, за които следвайте упътването.

 

Природолечение на влагалищни възпаления

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *