Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебните рецепти на инуитите лекуват зъбобол, цирей и диария!

Инуити са ескимосите, които живеят по крайбрежието на Арктика, субарктичните части на Северна Америка и североизточните покрайнини на Сибир.

Те се хранят предимно с месо, което не се готви, а се оставя да се суши. Въпреки че много хора биха си помислили, че като ядат толкова много месо, то те страдат от много болести, но това въобще не е така. Ескимосите са най-здравите хора на планетата!

Инуитите имат свои растения, които използват за лечение заедно с други съставки, като сняг, кожи от лемингите, камъни и масло от риба треска или тюлени.

Лечебните растения на ескимосите включват дървета, горски плодове, мъхове и водорасли. В много случаи лековитите свойства на тези растения са били потвърдени от научни изследвания. Те лекуват общи заболявания, инфекции в устата, порязвания и изгаряния, диария и настинки. Има много различни групи инуити и не всички от тях използват тези растения.

Инфекция в устата и зъбобол

Традиционно боровинки или шишарки се използват за лечение на инфекции в устата. Те са ефективни поради техните антибиотични свойства. Коренът на малка върба, която те наричат джудже, се дъвче против болки в зъба.

Инфекции, циреи и порязване

Бор и лиственица се използват за лечение на порязвания, инфекции и циреи. Инуитите варят вътрешността на кората от тези дървета като чай. Също правят лапи върху кожата при инфекции. Чайовете, направени от потайниче (синя съсънка) и боровинки също се използват при инфекции. Понякога използват и водорасли за лечение на циреи. Сушени гъби пърхутка се използват при порязване, за да спре кървенето.

Диария

Диарията лекуват с едно растение, което се консумира сурово – планинска песъчарка, наричано също марулята на инуитите. Някои инуити използват корените на жълт окситропис. Друго решение е да се ядат боровинки и къпини, за да се втвърдят изпражненията.

Туберкулоза

Черен лишеи, също наречен рок шкембе, традиционно се вари в чая и се използва за лечение на туберкулоза.

Общо заболяване

Едно растение, известно като лабрадорски чай може да бъде варено или направено на мехлем за общи заболявания или болки. Хвойна, дива къпина, мечо грозде, алпийска билка, планински киселец и други растения са използвани за лечение на общи заболявания като настинка и стомашно разстройство.

 

 

Използвайте тези 5 подправки, защото са лечебни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *