ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не пренебрегвайте ряпата в зимното меню!

Баналният кореноплод, който от мнозина е пренебрегван по различни причини, може да се окаже съвършената добавка в зимното ви меню. Ряпата е изключително важен фактор за устойчивостта на имунитета към инфекциозните зарази.

repaЯпонските гастрономи горещо препоръчват маринованата ряпа, посочват от medikforum.ru. Тази храна може да бъде квалифицирана като пълноценен пробиотик. Тя съдържа голям брой лактобактерии от особен щам, който я прави незаменима в борбата с вирусните инфекции. Според диетолозите маринованата ряпа може да даде на организма лактобактерии в големи обеми и това си има обяснение в особената структура на екзополизахаридите й. Благодарение на това употребата на маринована ряпа активира имунната система, което подобрява резистентните свойства на организма.

Канадски учени са доказали междувременно, че употребата на пробиотици оптимизира баланса на чревната флора, като увеличава популацията на определени бактерии и допринася за редукция на теглото. Ето защо се смята за сигурно и това, че ряпата в менюто гарантира неусетно отслабване.

Сокът от ряпа фигурира и в доста рецепти от народната медицина. Ето една малко популярна, при която се използва целият кореноплод при зъбобол. Една ряпа се настъргва, залива се с чаша студена вода и се кипва. Оставя се да ври 15 минути на слаб огън, след което се оставя да се охлади почти до стайна температура. Прецежда се и се изплаква многократно устната кухина, като се акцентира върху зоната с болния зъб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *