ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога е най-добре да се забременее след спонтанен аборт?

Нежеланото прекъсване на бременността е често явление

 

аборт

Според проучванията помятат до 30% от бъдещите майки, като в това число влизат и спонтанните аборти в съвсем ранната фаза на бременността. Причините за внезапната загуба на плода са много и различни. А резултатът е един – емоционална травма за родителите. Обикновено те искат да направят следващ опит да се сдобият с бебе. Необходимо ли е да изчакат известно време и кога е най-подходящият момент? Според лекарите важното е мъжът и жената да се чувстват физически и психически готови за това. Те не определят точно какъв период трябва да мине преди следващата бременност, но съветват да се изчака 2-3 месеца (в случай че не е установена причината за аборта). Някои специалисти препоръчват пауза от 6-12 месеца, но мнозина лекари не откриват причина за толкова дълго отлагане.

Обикновено партньорите се страхуват от следващ спонтанен аборт. Според статистиката обаче 85% от жените, които са пометнали, имат всички шансове за успешна бременност. Процентът спада до 75 при два или три аборта – в този случай е наложителна консултация със специалист, който може да назначи лечение и да увеличи шансовете за здрава бременност. Потърсете компетентна помощ и ако сте над 35 години, имали сте проблеми със зачеването или страдате от болест, която може да повлияе на износването на плода (например диабет).

Вероятно по време на новата бременност ще се чувствате притеснени и ще изпитвате страх дали този път всичко ще бъде наред. Това е съвсем нормално. За да бъдете по-спокойни, следете внимателно протичането на бременността, като правите редовни прегледи и допълнителни изследвания по преценка на наблюдаващия лекар. Сигурно много ваши роднини и
приятели добронамерено ще ви дават най-различни съвети, за да износите докрай бебето. Изслушвайте ги, но правете това, което вие, вашият партньор и вашият лекар смятате за най-добре, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *