Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доброто здраве зависи от доброто настроение

Доброто настроение е залог за успеха на много наши дела и начинания

 

добро настроени, серотин

Всеизвестно е, че е по-добре човек да е оптимист, отколкото песимист. Огромна роля в осигуряването на оптимистична настройка играе серотонинът. В популярната литература той е наричан „хормон на радостта“.

Серотонинът е регулатор (медиатор) на нервните процеси в централната нервна система. Той има съдосвиващо действие, участва в централната регулация на артериалното налягане, температурата на тялото, дишането, бъбречната филтрация.

Нормалният обмен на серотонина осигурява положителна емоционална настройка. Доказано е, че именно на този хормон дължим възможността да изпитваме радост, щастие и интерес към живота, да сме работоспособни и в добър тонус.

При нарушена обмяна на серотонина се появяват заболявания като депресия, шизофрения, мигрена, различни алергии, хеморагична диатеза, токсикоза на бременността, отслабен имунитет с чести простуди и т.н.

Ултравиолетовите лъчи повишават изработването на серотонин в организма. Именно затова удължаването на светлата част на деня и топлината оказват толкова благоприятно въздействие на северните народи. Зимният недостиг на серотонин се отразява пагубно върху психологическото състояние на човека, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *