Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

He вярвайте винаги на всичко написано в интернет

Млякото не спира, а стимулира остеопорозата, ваксинациите отключват аутизма – какво ли не можем да прочетем в интернет. Ето как са разобличени някои от твърденията, които може да наме­рите в мрежата.

 медицински лъжи, интернет, лъжа, медицина

Не всичко, което четем в интернет, е истина! На децата можем и да разправяме, че от дъвката ще им залепне стомахът. Но ние сме възрастни, все пак. Не можем да вярваме на всяка глупост в интернет. И въпреки това има хора, които се хващат на всякакви псевдонаучни открития и слухове по системата „една жена каза…“. Например се пише, че дезодорантите причинявали рак, че ваксините водят до аутизъм и какво ли не още. Подобни неща циркулират из стотици страници и форуми. На какво се дължи това? В основата на някои от тези митове стоят комерсиални интереси, други се дължат на остарели и отдавна опровергани изследвания или на скептичност пред новите технологии. Нека проверим някои по-известни твърдения, свързани с медицината.

 

Тази идея е още от 1900 г. Сега все още има почитатели, които я рекламират в интернет.

Наистина пресните зеленчуци без термична обработка често съдържат повече ензими, витамини и вторични растителни вещества. Но въпреки това експертите препоръчват да не приемаме предимно сурова храна. Според изследванията тя може да предизвика болезнено отслабване, спиране на менструацията или силен недостиг на цинк и калций. И не е чудно – повечето храни (бобови, картофи, ориз) само сготвени могат да бъдат смилани от организма и само така можем да усвояваме витамините им. Следователно можем от време на време да ядем сурови зеленчуци, но в ника­къв случай не постоянно и само това.

 

  • Музиката на Моцарт прави бебетата по-умни

Това твърдение често се дискутира във фору­мите от младите майки. Откъде идва? През 1993 г. американската психоложка Франсис Раушер провежда експе­римент. Студентите, които слушали музика от Моцарт, решавали логически задачи по-добре. Все пак е доста съмнително, че „Малка нощна музика“ ще развие коефициента на интели­гентност при бебетата. Ефектът от музиката и при възрастните трае само 30 минути и се ограничава до пространствено-визуални задачи. Друго е обаче, ако децата свирят на инструмент, това наистина развива мозъка. Подобряват се и оценките в училище.

 

  • Белите петна върху ноктите показват липса на калций

Не се знае откъде идва тази теория, но е доста разпространена в нета. Всъщност белите петна се дължат на нара­нявания на нокътя. Те се получават, когато от контакта с измиващи препарати намалява защитната функция на кожичката на нокътя. Тогава дори едно невинно чукване може да доведе до образуване на въздушни балончета в роговите слоеве. Когато нокътят израства, петната изчезват.

 

Суровоядството лекува и ревматизъм

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *