Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Суровоядството лекува и ревматизъм

В суровоядството има няколко направления

3

Едните препоръчват консумацията на зърнени храни, други – на плодове, трети – на ядки. Най-екстремното включва само треви и кореноплодни растения.

Концепцията на суровоядството е, че като поемаш свежи плодове и зеленчуци, директно усвояваш акумулираната в тях слънчева енергия. При варене и печене се разрушават 30-50% от полезните елементи и особено биологично активните вещества.

Суровоядството пречиства организма ни, макар и не толкова мощно, колкото гладуването. Суровата храна и растителните влакна в нея помагат срещу лениви черва, запек и хемороиди. Отразява се добре при болни бъбреци, като облекчава водния обмен. Препоръчва се при подагра, тъй като освобождава организма от пикочната киселина, при атеросклероза, високо кръвно, кожни заболявания, ревматизъм.

По-твърдата сурова храна укрепва венците и зъбите.

Не бива да се прекалява обаче със суровите висококалорични ядки и сушени плодове – орехи, фурми, стафиди.

За мнозина бобовите са основна храна, богата на белтъчини. Употребата им в суров вид и по-големи количества обаче не се препоръчва, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Суровоядството лекува и ревматизъм

  1. Пламен. каза:

    При суровоядството има три важни условия: 1-во Храната да е перфектно здъвкана,до финна гладка каша,поради факта, че растителните клетки имат целулозна обвивка.При недобре здъвкана храна,растителните клетки остават цели и не осввобождават енергията и хранителните си вещества,а се изхвърлят неупотребени от организма.Получават се дефицитни състояния,на някой важни хм.елементи от храната.Отделно че ензимът целулаза е в малки количества,при човека(преживните животни, произвеждат в големи количества, от този ензим).По този начин се храним,но тялото ни реално гладува.2-ро Към суровоядство се преминава винаги плавно,за да се адаптира метаболизмът плавно и безпроблемно.Като цяло бих казал че трябват знание и опит,за такова начинание.3-то Да се храним,така, че да си набавяме всички необходими хр.вещества.При вегетариянците най често се наблюдава недосиг на вит.В-12 и някой незаменими амино киселини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *