Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

50 % от жените ядат, за да не тъгуват

Над поло­вината от жените се утешават от отрица­телни емоции с ядене. Най-често към това ги тлас­ка чувството за самота, стресът, де­пресията.

диета, отслабване, тъга, вина

По спиралата на диетите

Световната здравна организация предупреждава: пов­тарящите се диети водят до трайно увреждане на костите, сърцето и бъбреците, както и до психически смущения. Лекарите препоръчват подходяща промя­на на хранителните навици и редовен спорт вместо пробване на всяка модна диета.

Храните табу

Всяка жена, която прави диети, има да спазва списък със забранени храни. Много често отрицателното отноше­ние към определени продукти незаслужено ги изхвърля от трапезата за дълго време или дори завинаги. Направете обратното – опитайте в про­дължение на 4 дни да се хра­ните предимно със забранени храни – шоколад, пържени картофи, сладолед и други. Насладете им се и ще видите, че на четвъртия ден няма да сте напълнели. Повече вреда нанасят диетичните повели като „Да не остава нищо в чи­нията!“, „Закусвай като цар, вечеряй като просяк!“ и т.н.

Най-сигурният начин да превърнем храната във враг и причина за излишни кило­грами е да изградим около нея казармена атмосфера.

Назад към удоволствието

Вечно отслабващите често стигат до задънена улица и не знаят нито как да се хранят, нито как да гладуват. Много от тях имат чувството, че не им достига воля. За излизане от тази ситуация най-много по­мага храненето с удоволствие. Идете в супермаркета и купете продуктите, които обичате. Когато седнете на масата, се наслаждавайте на всяка хапка и след това поставяйте прибо­рите обратно, като си задавате въпроса „Все още ли изпитвам глад?“ Много помага и това сами да си сготвите. Индус­триалните храни съдържат доста мазнини и захар, докато, ако вие приготвите храната, можете да контролирате ко­личеството и качеството на съставките. По-добре по-ка­чествено и по-малко, откол­кото обратното.

Мирен договор с емоциите

Дори много неприятните емоционални състояния могат да бъдат контролира­ни. За това помага възпри­емането на принципа, че и лошите, и хубавите страни на живота са част от нормално­то битие. Направете си дневник и го водете старателно в продължение на месец, като описвате настроението си, разговорите и срещите, които имате, събитията от деня, както и какво ядете. След това лесно ще разберете какво ви кара да се храните „като в несвяст“. Виновните психически състояния то­гава ще бъдат по-лесни за овладяване, защото сте на­правили първата крачка – да ги осъзнаете. След като ги и анализирате – защо се появя­ват, какво не ви достига, за да им се противопоставите – ще бъдете на една крачка от пре­одоляването им.

За възстановяване на нормалното отношение към храната понякога са нужни дълги месеци работа, която се състои в промяна на хра­нителните навици. Когато започнете да усещате и ува­жавате нуждите на тялото, теглото ви ще се стабилизира, а храната ще стане източник на удоволствие вместо цел или убежище.

 

За вредата от отслабването

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *