Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се справим с депресията?

Лечението зависи от факторите, които са причинили депресивното състояние, и от те­жестта на симптомите.

Преди да ви предпише лечение, лекарят вероятно ще провери дали органична причина не води до депресията. От 10 до 15% от случаите се дължат на скрито заболяване като намаление на слуха, диабет, рак и недостатъчна функция на щитовидната жлеза. Макар че е важно да се излекува причината, „вторичната депре­сия“ също не бива да остава без лечение. Лекарят ще разгледа и медикаментите, които приемате, за да изключи вероятността някой от тях да причинява състоянието.

Ако често ви измъчват мрачни мисли, без да ви е поставена диагноза клинична де­пресия, потърсете помощ от психотерапевт или опитайте билкова добавка с жълт кан­тарион.

Спортуването и акупунктурата също могат да помогнат. Поддържайте здрави се­мейни и социални връзки, ценете и развивайте своя духовен свят. Ако депресията ви настъпва заедно със зимния сезон и по-късите дни, терапията със светлина вероятно ще ви се отрази добре. След поставянето на диагноза „клинична депресия“ лекарят ще ви предложи един или няколко от следните лечебни методи:

  • Антидепресанти – повечето хора ги приемат от 9 месеца до една година, а други – за неограничен период от време.
  • Психологична терапия. Милиони хора по света преодоляват депресията след кон­султация с психолог. Когнитивно-поведенческата терапия е особено ефективна – тя има за цел да ви помогне да откриете отрицателния вътрешен глас, да го заглу­шите и да го замените с положителна нагласа към себе си и околния свят. Терапия­та след загуба на близък човек и семейната (брачната) консултация също постигат добри резултати.
  • Психиатрично лечение. При по-сериозни симптоми като психотични, маниакал­ни и самоубийствени наклонности, които не се повлияват от първото ниво на лече­ние, личният лекар вероятно ще ви насочи към психиатър. След като направи оценка на състоянието ви, психиатърът може да ви препоръча лечение с медика­менти, психологична терапия или в най-тежките случаи – електроконвулсивна те­рапия (ЕКТ), при която мозъкът се подлага на електрошок, за да се облекчат симп­томите на тежка депресия. Не е напълно изяснено как по-точно ЕКТ лекува депре­сията, но резултатите са забележителни.

 

 

В търсене на щастието – кой път да изберем?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как се справим с депресията?

  1. Ани каза:

    Може да ви се струва невероятно , но погледнете гръбначния си стълб.По-точно първите два шийни прешлени С1 и С2.
    Опитайте с Техника за Емоционална Свобода /ТЕС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *