Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да запазим очите си здрави? Вижте тези съвети!

zdravi ochiОчите ни не са предвидени за продължителна работа отблизо като четене и взиране в монитора на компютъра. Това може да доведе до напрежение, което не е задължително да нанесе постоянна вреда, но може да предизвика усещане за сухота и дискомфорт в очите или главоболие и замъглено зрение.

Има някои лесни и бързи стъпки, които можете да предприемете, за да облекчите напрежението в очите при такъв тип работа.

  • Отмествайте за кратко погледа си от текста, който четете, в края на всяка страница. Движете очите си в 2-те посоки или фокусирайте предмет в далечината, за да освободите напрежението от интензивния фокус на близко разстояние.
  • На всеки 30-45 минути правете промяна в обстановката – вземайте си 3-5 минути почивка – разходете се на чист въздух или си направете кафе. 
  • Носете очила, ако са ви нужни при работа отблизо, така че очите ви да не се претоварват, и редовно проверявайте диоптрите си при специалист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *