Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко начина за облекчаване на болката при никнене на млечни зъби

Никненето на млечните зъби при някои бебета може да стане без нито един вик или хленчене от болката, докато други са много чувствителни и проявяват нервност, безсъние и малко сълзи.

Можете да помогнете за успокоение на болката във венците, като използвате няколко прости и естествени решения.

–      Давайте му по-често да пие вода от шише с биберон, а през останалото време нека има биберон-залъгалка в устата си. Движението на смучене и контакта на венците с биберона помагат за облекчаване на болката.

–      Измийте и подсушете пръста си, на който нямате голям маникюр. Разтрийте с него венците на вашето бебе. Натискайте леко надолу без да причинявате болка – бебето дори ще ви се зарадва и ще издаде радостни звуци.

–      Дайте му играчка-чесалка за зъби или каквито и да е играчки, които може да слага в устата и да „дъвче” – това помага за предотвратяване на болката и дава възможност на бебето да се занимава само.

–      Ако детето е започнало да яде твърди храни, едно парче ябълка или круша върши чудесна работа.

–      Може да опитате масаж на венците с малко чист зехтин – потопете пръста си в зехтина и масажирайте. Това помага венците да станат по-тънки и по-лесно да се пробият от зъбчетата.

СЪВЕТИ против обезболяващите гелове:

  1. Добрите лекари и педиатри няма да ви препоръчат да използвате гелове за облекчение на болката при никнене на млечните зъби, поради потенциално сериозни странични ефекти.
  2. Геловете за облекчаване болката при никненето на зъби съдържат локален анестетик и антисептик. При втриването върху венеца може да имат обезболяващ ефект за около 15-20 минути. Това е твърде кратък ефект, за да си заслужава да слагате в устата на бебето всякакви боклуци.
  3. Гелът сковава, вцепенява венеца на бебето и това затруднява храненето му, особено ако сте го поставили малко преди това. А ако кърмите, гелът ще вцепени ареолата и това ще затрудни още повече храненето.

 

 

За сладкия сън на мама и бебе

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *