Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаете никненето на млечни зъби от симптоми за други болести?

Никненето на млечните зъби при бебето може да се прояви в симптоми, които са идентични с тези на настинка, хрема или болка в ушите.

Дори някои лекари не могат да определят съвсем точно защо бебето плаче. Разпознаването на симптомите на никнене на млечните зъби ще трябва да научите, тъй като много често ще ви се налага да прилагате тези знания през първите две години на бебето.

1. Оценявайте поведението на вашето бебе. Ако то е необичайно раздразнително, това може да е знак за започващо заболяване. Но ако откривате малко повече недоволство от друг път, то това може да е признак за никнене на млечни зъби. Добре е да сте сигурни, че детето приема достатъчно калций и витамин Д с храната си.

2. Погледнете венците на бебето. Няколко дни преди да поникнат зъбките, венците започват да се подуват. Този момент е най-болезнен – точно преди зъбките да пробият. Това означава, че до 3-5 дни ще се покаже зъбче.

3. Натиснете леко и вижте дали бебето ще трепне или ще се отдръпне. Ако направи така, това е индикация, че трябва да му дадете чесалка за зъбите.

4. В повечето случаи симптоми като температура и силно безпокойство показват някаква болест. Веднага посетете лекар, за да го прегледа и да установи на какво се дължат симптомите.

5. Винаги се обаждайте на лекаря на детето, ако има температура или ако имате каквито и да е въпроси. Всеки педиатър е длъжен да ви окаже съдействие при лекуване на дете, особено ако то е до 1 година.

6. Всеки личен лекар на детето е длъжен да ви даде информация към кой медицински център трябва да се обръщате по време на празници и почивни дни. В тези центрове има неотложни дежурства и по тяхна преценка те могат да извикат и спешна помощ, ако се налага.

7. Здравеопазването за децата в България е напълно безплатно! Никое лечебно заведение или лекар нямат право да ви отказват медицинска помощ за детето или да ви искат пари за лечението му.

 

 

Колко много неща може малкото човече!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *