Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпаление в ухото се успокоява с топъл компрес

Ушните инфекции са едни от най-честите и досадни заболявания при децата.

Те могат да се появят във външния ушен канал или в средната част на ухото, която стои зад тъпанчето. Инфекциите в ушния канал често се получават заедно с хрема, ангина или инфекция на горните дихателни пътища.

Болка в ушите

Най-честият симптом при децата с ушни инфекции е болката и хремата. Тя се причинява от навлизането на течност в ушния канал, която притиска тъпанчето. Това при децата става много лесно, тъй като разстоянието от носа до ухото е много малко. Детето плаче, защото болката е изключително неприятна.

Как да успокоим болезнената инфекция?

Първо, трябва да приложим лечение за хремата, ангината или инфекцията, от която страда детето. Мек, назален спрей за нослето и капки в ухото са началните средства. Добавете и болкоуспокояващи.

Капките за ухо са ефикасни, ако се прилагат докато детето спи, тъй като проникват навътре. Ако детето е голямо и разбира, поставете го на обратната страна и капнете капките, след което трябва да лежи така поне 15 минути. После трябва да седне и да държи топъл компрес на ухото.

Топлият компрес пригответе така: напълнете бутилка с топла вода, завийте капачката и поставете под ухото на детето за десетина минути. Бутилката може да увиете с мека памучна кърпа. Ако детето спи на една страна – поставете под ухото му топла вълнена материя, покрита с мека памучна – сух компрес.

Народната медицина препоръчва компрес от извара. Поставя се извара с дебелина един пръст в прегънат на две тензух. Компресът се слага на ухото и се прикрепва с шапка тип ушанка. Трябва да се държи на ухото поне 30 мин., а най-добре 2 часа, ако детето е спокойно.

Топлината ще успокои болката, докато прилагате и другите средства за лечение, предписани от лекаря на детето. Против болката може да пие Панадол или Ибупрофен, а в ухото непременно трябва да се слагат капки. При продължаващи болки повече от 3 дни трябва да се даде антибиотик, тъй като бактериалната инфекция може да се разрастне и да увреди Евстахиевата тръба.

Хомеопатията също препоръчва лекарства против болка – BELLADONNA 9 CH. Трябва да се консултирате с хомеопат за начина на прилагане. За предпазване от възпаления на средното ухо хомеопатите предписват AVIAIRE 15 CH – обикновено се приемат по 10 зрънца през 2 седмици, но лекарят-хомеопат най-добре ще прецени, след като се запознае с детето и в зависимост от неговата възраст и други важни фактори.

 

Малкото човече до 1 годинка! – част 4

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *