Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дъвка предпазва от възпаление на ушите!

Установено е, че ксилитолът в дъвката потиска размножаването на бактериите, причиняващи инфекции на средното ухо.

Болката в ухото е сигнал за заболяване на средното ухо – тясно пространство, разположено точно под тъпанчето и свързано с носоглътката посредством евстахиевата тръба, която изравнява вътрешното налягане в тъпанчевата кухина с външното.

Съвети:

Отстранете ушната кал, която  сте избутали навътре, опитвайки се да я почистите, на два етапа: Първо – накапете омекотяваща течност и второ – измийте ухото и отстранете размекнатата ушна кал. Ето как: Преди сън капвайте малко топъл зехтин в болезненото ухо. Оставете омекотяващата течност да навлезе навътре в ушния канал и запушете с памучна тапа, за да не изцапате възглавницата. Повтаряйте процедурата няколко нощи. Когато ушната кал се размекне, тя сама ще излезе и можете да я измиете или да я почистите с помощта на клечка за уши с памучен тампон. След почистване на ушната кал поддържайте ушите си чисти и сухи.

Никога не прониквайте в ушния канал с клечки за уши, памучета или други подобни почистващи средства, които са много дебели. Така ще избутате ушната кал по-надълбоко, където няма мастни жлези, отделящи омекотяващ секрет и тя ще се втвърди. Рискувате също да нараните ушния канал. Не почиствайте напълно ушната кал – в обичайното си количество тя покрива ушния канал и предотвратява навлизането на влага в средното ухо.

Когато имате хрема, не издухвайте силно носа си – така микроорганизмите може да попаднат в средното ухо и да се стигне до инфекция.

Дъвчете дъвки без захар, съдържащи ксилитол – това е подсладител, който се добива от бялата бреза (съдържа се също в ягодите и сливите). Установено е, че ксилитолът потиска размножаването на бактериите, причиняващи инфекции на средното ухо.

Когато плувате или вземате душ, използвайте тапи за уши, а след това подсушавайте ушите си с мека памучна кърпа или включете сешоара на най-ниската степен, като го насочите към ухото от разстояние 30 см за 30 секунди.

Избягвайте силен шум. Ако работата ви е в шумна среда, носете заглушаващи средства за ушите.

Обърнете се към лекар, в случай че болката в ухото е много силна или продължава повече от 2-3 дни, както и ако е придружена от висока температура, за да ви бъдат предписане съответните капки и медикаменти.

 

Обичайте тялото си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *