Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хомеопатията съществува от над 200 години!

Родината й е Германия.  Повечето хомеопати са практикуващи лекари.

Хомеопатите предписват на болния вещество, което в големи дози би довело до появата на признаци, идентични с тези на лекуваното заболяване, но което – прието в изключително малки количества – теоретически облекчава симптомите. Повечето хомеопатични препарати се приготвят от билки и минерали (жълт кантарион при депресия, черен оман при рани и охлузвания, очанка при зачервени или уморени очи), но в най-честия случай те са толкова разредени с вода, че съдържат нищожно или никакво количество от активната съставка. Представете си 1 капка, от ктоето и да е лекарство, например, течен деконгестант. Разредете я с 10 капки вода. Разбъркайте добре, отделете 1 капка и разредете с още 10 капки вода. Повторете процедурата още няколко пъти. Какво ще остане от препарата накрая? По законите на науката – почти нищо. Но според хомеопатията високо разредените микстури са едни от най-мощните лекарствени средства.

Според мнозина експерти хомеопатията нарушава един основен принцип на фармакологията: колкото по-ниска е дозата, толкова по-слаб е терапевтичният ефект. Но учените, които се занимават с този метод на лечение, разкриват наистина интригуващи резултати. Например, престижният „Британски медицински журнал” изтъква, че при 77% от общо 107 проведени експеримента с хомеопатични препарати е регистриран положителен терапевтичен ефект.

Предполага се, че процесът на разреждане при приготвяне на разтвора „засилва качествата” на водата и променя химическите й свойства. Всъщност никой не е наясно как (и дали наистина) хомеопатията лекува, но при всички случаи прилагането й е напълно безопасно, тъй като концентрацията на активните съставки е нищожна.

Опасността идва от това, че вие мислите, че се лекувате, а всъщност, ако лечението е неадекватно, състоянието ви се влошава.

Важно е да се знае, че хомеопатията не е алтернатива на традиционната медицина. Когато посетите хомеопат, той ще се информира за всичките ви предишни заболявания и интервенции и ще вземе решение дали хомеопатията е подходяща терапия във вашия случай. Винаги се съветвайте поне с двама специалисти!

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *