Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

16 билки, които се използват за лечение на артрит

Артрит означава възпаление на ставите. Двата най-често срещани видове артрит са остеоартрит и ревматоиден артрит. 

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, което се появява, когато имунната система на организма погрешно атакува синовиалната мембрана (клетъчна подплата във вътрешността на ставата). Той причинява болки в ставите, скованост, подуване и загуба на ставната функция. Има доста билки, които работят за намаляване на хроничното възпаление на ставите, като остеоартрит и ревматоиден артрит.

Люцерна  (Medicago sativa)

Люцерната е едно от най-популярните средства за защита при артрит. За по-добри резултати, консумирайте билков чай, направен от прясна люцерна, вместо на прах. В 250 мл. вряща вода се слага 1 с.л. от билката, маха се от котлона и се оставя да престои 15 минути. След това се прецежда и се пие по веднъж на ден.

Ангелика (Angelica Archangelica)

 

Тази билка има 12 противовъзпалителни съставки, 10 анти-спастични (миорелаксиращи) съставки и 5 болкоуспокояващи съставни елементи, които са от съществено значение за лечението на артрит. Трябва да се внимава с рецептите, които ползвате, защото предизвиква алергия в някои случаи.

Арника (Arnica montana)

 

Арника се нанася външно, за да успокои болките и възпалението. Той се счита за една от най-добрите билки за травма, възпаление и увреждане на тъканите. В хомеопатичното лечение също се използва.

Черeн Кохош (Cimicifuga Racemosa)

Салициловата киселине в него действа спазмолитично, намалява възпалението и болката в ставите.

Босвелия (Boswellia)

Наподобява нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Тя има уникално противовъзпалително действие. В допълнение, дългосрочната употреба на босвелия не води до никакви странични ефекти.

Лют червен пипер

Съдържа болкоуспокояващо то вещество капсаицин и подобно на аспирин съединение, наречено салицилат. Това предполага, че облекчава болката от артрит при поглъщане или се прилага локално. Билката подобрява кръвообращението.

Целина (Apium graveolens) 

Целината е богата на минерали и съдържа повече от 25 противовъзпалителни съединения. Сурови или варени семена от целина се счита за добър лек за ревматизъм.

Джинджифил (Zingiber Officinale) 

За да се справите с оток, който е резултат от артрит, използвайте чай от джинджифил и компрес с джинджифил – те са полезни при остеоартрит.

Жен-шен (Panax Quinquefolius) 

Чаят от женшен върши чудеса при лечение на артрит. Препоръчително е да се използва американски жен-шен, тъй като азиатският женшен може всъщност да влоши болката от артрит.

Хмел (Humulus Lupulus) 

Растението съдържа повече от 22 съставки, които имат антивъзпалителни свойства и 4 съставки с антиконвулсивни свойства. Около 10 съставки действат като успокоителни за облекчаване на болката.

Риган (Origanum Vulgare)

Риганът е мощен антиоксидант и предпазва клетките от увреждане от свободните радикали. Свободните радикали възникват в случай на възпаление, нарастваща възраст и дегенеративен артрит. Антиоксидантите помагат за облекчаване на остеоартрит и ревматоиден артрит.

Ананас (Ananas comosus)
Ананасът съдържа бромелаин, химикал, който пречи на отока и помага за предотвратяване на възпалението.

Розмарин (Rosemarinus Officinalis)
Листата от розмарин съдържат четири противовъзпалителни вещества.  Когато се консумират като чай, те са добра възможност за подобряване против артрит.

Коприва (Urtica Dioica)

Копривата се счита като една от най-важните билки, използвани за лечение при ранно откриване на артрит.

Куркума (Curcuma Longa)

Жълтият пигмент на куркумата – куркуминът има значително противовъзпалително действие.

Върба

Чаят от кора на върба има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие и работи като аспирин за намаляване на болката и подуването.

 

 

Черешата – плодът на красотата и здравето!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *