Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Екзотичните подправки лекуват рак!

 

Освен че овкусяват храната, ароматните подправки са чудесни и за лечение на различни здравословни проблеми. Още Хипократ и Авицена споменават за техните полезни свойства.

Екзотични подправки, рак, индийско орехче, кориандър

ИНДИЙСКО ОРЕХЧE

Индийското орехче е ядката на мускатното дърво, която се отличава с високо съдържание на мастни и етерични масла. Етеричното масло на индий­ското орехче има силно въз­буждащ и едновременно успо­кояващ ефект върху нервната система. Притежава следните лечебни свойства: помага при терапия на язва на стомаха и дванадесетопръстника, има противомикробно и антитуморно действие, поддържа имунитета, структурата на косата и хрущялите, паметта, носи благоприятен ефект при полови заболявания и нерв­ни разстройства, помага при силни болки, например при ревматизъм и болки в мускули­те. Веществата му подпомагат храносмилането. Етеричните му масла благодарение на аро­мата си успокояват нервите и повишават настроението.

 

ЧЕРЕН ПИПЕР

Като черен пипер използваме изсушените зърна на екзотич­ното растение Piper nigrum. Пикантният вкус и аромат на черния пипер се дължи на съ­държащото се в зърната ефирно масло и алкалоид пиперин. Чер­ният пипер възбужда апетита и стимулира храносмилането. Не се препоръчва на хора с раз­строен стомах, тъй като дразни лигавицата му.

 

ЧИЛИ (ЧЕРВЕН ПИПЕР)

Родината на малките чушлета чили е територията на днеш­но Мексико. Това тропическо растение днес се отглежда в тропични и субтропични кли­матични условия по цял свят. Чушките съдържат веществото капсаицин, на което се дължи лютивия, парещ ефект и техни­те дезинфектиращи свойства.

Капсаицинът има силно обезболяващо действие при болки в кръста. Едно време червеният лют пипер се е из­ползвал като средство срещу холера. Достатъчно е малко ко­личество от подправката, за да се стимулират апетитът и отделянето на стомашни сокове и да се подпомогне храносми­лането. В народната медици­на лютивият червен пипер се използвал и при някои нерв- но-психически заболявания, включително епилепсия.

 

КИМИОН

Кимионът също е вкусна и полезна подправка, като се използва и за направата на къри. Важно е, че има проти­вомикробно действие и е много ефикасен при борба с газове и подут корем. Той стимулира и имунната система. Подпомага кръвообращението.

 

СУСАМ

Сусамът е изключително по­лезен и здравословен. Пре­поръчва се при проблеми с храносмилането и костни за­болявания като остеопороза. Освен това има благоприят­но действие върху растежа на косата и състоянието на кожата.

 

 

Пилешката супа предпазва от хронични заболявания! Вижте една лесна рецепта!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *