Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти срещу хипертония

Народната медицина е доста внимателна към случаите на високо артериално налягане. Народните лечебни практики познават различни технологии, от режим с вани, душове и дихателни упражнения – до прием на чайове, отвари и сокове.

sok_ot_cvekloСайтът webzdrav.ru предлага няколко прости и лесни за изпълнение рецепти за лечение на високо кръвно със сокове. Ето ги:

* Смесете две чаши сок от червено цвекло, 250 г мед, един лимон, 1.5 чаши сок от червени боровинки, 1 водна чаша водка. Разбъркайте хубаво и съхранявайте в запушена стъклена бутилка на хладно. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден един час преди ядене.

* Вземете чаша сок от моркови, чаша сок от цвекло, половин чаша сок от червени боровинки, половин чаша спирт или водка, чаша мед. Приготвя се настойка, която трябва да престои на тъмно три денонощия. Взема се три пъти дневно по една супена лъжица.

* Чаша настърган хрян се смесва с чаша сок от моркови, чаша мед и сока на един лимон. Разбърква се хубаво с дървена лъжица в стъклен или здрав емайлиран съд. Пресипва се в буркан и се държи в хладилника. Приемът е по една чаена лъжичка три пъти дневно час преди хранене.

* Полезен е сокът от боровинки – ½ или цяла чаша веднъж на ден.

* Сок от цвекло се смесва с мед в пропорция 1:1. За хипертониците е добре да изпиват от сместа една чаша дневно, разделена на четири приема, в продължение на седмица. През следващите четири дни не се яде нищо – пие се само зелен чай и прясно мляко, и три пъти на ден се приема по цяла чаша от цвеклово-медената смес. Който е решил да приложи това лечение трябва да е наясно, че ще получи разстройство – но това не бива да го безпокои. Така организмът се освобождава от токсини и холестеринови плаки. През следващите дни ще настъпи подобрение в самочувствието, стойностите на кръвното налягане ще се нормализират.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *