Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стопете коремчето с мандарини!

Най-популярният цитрус – мандарината, може спокойно да бъде обявена за отлично натурално средство, стопяващо мазнините на корема.

mandariniМандарината съдържа вещества, които са в състояние да редуцират затлъстяването на черния дроб, описват от medikforum.ru. Ако редовно похапвате мандарини, имате шанс да стопите и “въглавничката” на корема.

Учени от Южна Корея провели двумесечен експеримент с участието на 30 ученици. Всички те били с наднормено тегло и различни степени на затлъстяване. В една от групите на шишковците редовно бил даван сок от прясно изцедени мандарини и тийнейджърите играели гимнастика. В другата група доброволците също играели гимнастика, но не пиели мандаринов сок. В крайна сметка се оказало, че участниците в първата група чувствително са намалили теглото за сметка на натрупванията в коремната област. Във втората група такъв ефект не бил постигнат-

Показателно е, че при по-стари изследвания с опити върху животни мандариненият ефект върху мастните депа също се проявил. При опити с плъхове учените се убедили в това, че добавките на основата на мандаринен екстракт помагали на животните да намаляват теглото си. Гризачите, на които бил инжектиран мандаринен екстракт в продължение на два месеца, намалили с 59% мастните си натрупвания и отслабнали с 45%.

По-точният анализ показва, че мандарините съдържат полиметоксилирани флавони – попаднали в организма, те ускоряват разпадането на липопротеините и така тялото се освобождава от ненужните мазнини. Редовният прием на мандарини или цитрусов сок намалява и нивото на холестерина в кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *