Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сурови яйца за здраво сърце!

Твърдо сварени, пържени на очи, бъркани, смесени в торти и пудинги или просто да се консумират сурови?

Яйцата са богат източник на протеини, въглехидрати, калций, всички незаменими аминокиселини, витамини, мастни киселини, биотин, фосфор, калий, магнезий, желязо, йод, манган и цинк. Яйченият жълтък е естествен източник на витамин D. Те съдържат всички жизненоважни хранителни вещества, които са от съществено значение за изграждането на здраво тяло! Мнозина предпочитат да ги хапват на омлет, бъркани или на очи, но специалистите по хранене препоръчват суровите яйца като по-здравословни. Най-добре се приема като се разбие и се смеси с прясно мляко или друга любима напитка.

Прочетете тези 10 причини да ядете сурови яйца:

1. Предпазват от „лошите“ мазнини и холестерол

Изследователите отбелязват, че преработените храни съдържат вредни мазнини и холестерол, а суровите яйца – не. Освен това, те съдържат лецитин, който не позволява на холестерола да се депозира в тялото. Многобройни проучвания са показали, че яденето на 2-3 яйца на ден не повишава нивата на холестерола.

2. Превенция от рак и сърдечни проблеми

В специфично проучване учени, изследващи хранителните вещества в жълтъците на яйцата, снесени от кокошки, които са били хранени само с царевица или пшеница, открили наличието на триптофан и тирозин – аминокиселини, които са от съществено значение за предотвратяване на сърдечно-съдови проблеми и рак.

3. За здраво сърце

Установено е от изследователи, че два сурови яйчени жълтъци съдържат антиоксиданти  два пъти повече от тези, намерени в една ябълка и в около 25 г от боровинки.

4. За добро настроение

Триптофанът в яйчения жълтък помага за производството на серотонин – важният виновник за подобряване на настроението на човек, докато тирозинът играе жизнено важна роля в интегрирането на допамин и норепинефрин – двата невротрансмитери, които стимулират умствената дейност и бодрост.

5. Против намаление на зрението и катаракта

Свързаната с възрастта дегенерация на макулата, което често води до слепота и катаракта, може да се инхибира от хранене със сурови яйца. Това е така, защото яйченият жълтък е богат на лутеин и зеаксантин – два мощни антиоксиданта, които могат да попречат на тези проблеми специално при възрастни хора .

6. Предимството на органичните яйца

Яйцата, снесени от кокошки, които са били хранени само с биологични храни, са по-безопасни, тъй като тези органично хранени кокошки не са изложени на пестицидите от зърна. Тези яйца съдържат по-малко количество на холестерол и мазнини и повече витамини А и Е, както и двойно повече омега-3 мастни киселини и седем пъти повече бета-каротин. Пресните, органични сурови яйца съдържат добри мазнини. Яйцата, които са снесени от кокошки, хранени с обща храна има по-голяма вероятност да се заразят със салмонела. Така че внимавайте, ако решите да ядете сурови яйца трябва да сте сигурни, че не са заразени и че са пресни.

7. За силно тяло

Културистите редовно ядат сурови яйца, тъй като това им помага да развият здрави мускули и силно тяло.

8. За лечение на белодробни заболявания

Яденето на сурови яйца помага да се подобри функцията на белите дробове. Те са задължителни за хора, които страдат от чести бронхити или емфизем.

9. Подобряват метаболизма и кръвообращението

Сурови яйца със своите полезни свойства подобряват не само хормоналния баланс в организма, но и ускоряват метаболизма, а също така и системата на кръвообращението.

10. Заредете се с енергия

Яденето на сурови яйца е еквивалентно на доставянето на тялото ви на положителна енергия. Смилането на суровите яйца не е трудно и, в действителност, се подпомага от естествените ензими, присъстващи в яйчения жълтък.

 

 

 

Яйцата са източник на Омега-3

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *