ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чипсът и газираното правят децата нещастни

Така наречената “боклучава храна” и газираното – твърде популярни сред подрастващите, правят децата нещастни!

hranene2Нездравословната храна и газираните подсладени напитки намаляват нивото на щастие у децата и тийнейъджърите. Това твърдят учени от университета Есекс във Великобритания. Газираното, чипсът, бисквитките и всякакви подобни любими храни намаляват нивото на щастие и удовлетвореност от живота. Британските учени са установили, че консуматорите на подобни продукти се самоопределят като най-нещастните на света.

Максимално щастливи се оказали онези техни връстници, които пет пъти на ден похапвали някакъв плод или зеленчук. За изследването били ангажирани подрастващи на възраст 10 до 15 години. Отново се потвърдили азбучните истини за това – колко важно е за едно дете здравословното хранене, както и активният живот. Най-висока самооценка за представата за щастие имали онези от анкетираните, които се хранели здравословно и се занимавали с някакъв спорт. Според приетата скала за отчитане сред тях имало деца, чиито самооценки двукратно превишавали тези на недоволните и нещастните.

Над 85% от петте хиляди участници м анкетата признали, че не спазват златното правило да хапват пет пъти на ден някакъв плод или зеленчук. Колкото по-големи ставали децата, толкова по-ниски били самооценките им за щастие. Като правило момичетата били в по-голяма степен склонни да се хранят здравословно.
Въпросникът за щастието включвал 20 въпроса – сред които взаимоотношенията с връстници, доброта, способност да споделяш нещо с другите, нивото на озлобление и тревожност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *