Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 съвета как да накарате децата да ядат зеленчуци

Храненето е един от най-важните проблеми на родителите на малки деца. Повечето майки се стараят децата им да бъдат хранени с разнообразна и питателна храна.

В старанието си да накарат децата да консумират точно определена храна често се чуват писъци и викове, а някъде има и шамари. Но възпитанието на децата изисква търпение! Ако искате детето да ви слуша, прочетете нашите съвети. Те изискват повечко мислене, за да манипулирате децата по ваше желание.

1. Разбиране на начина, по който децата мислят

Това е много важно, защото вие трябва да сте убедителни, когато им казвате, че яденето на зеленчуци е за тяхно добро.

2. Никога не крещете на децата

Колкото и да сте изнервени – децата не са ви виновни! Ако имат проява на лош характер, то той сигурно е наследен от вас! Така че проявете търпение, обяснявайте как „зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте”. Песничката е много хубава, а децата обичат някой да пее – в случая това сте вие или музикалния плеър.

3. Убедете ги като разказвате истории за супергерои

Децата обичат да живеят в един свят на фантазии, за какъвто са чували от приказките с любими герои. Кажете на момчетата, че могат да бъдат силни като Попай, ако си изяждат спаначената яхния. А на момичетата показвайте зайчето Бъгс Бъни, което обича моркови. Вземете им много шарени детски книжки, в които всички деца и животни хапват зеленчуци.

4. Започнете с техните харесвания

Децата винаги имат някакви предпочитания – яко обичат домати и краставици, прибавете към салатата чушка и лук. Ако не харесват сурова чушка, изпечете и обелете. Когато хапват кисело мляко, добавете в него парченца броколи с малко чесън. Така постепенно и незабележимо включвайте новите зеленчуци към храната му.

5. Спазвайте определени часове за хранене

Ако сервирате храната на редовни интервали през целия ден и в определени часове, това прави децата спокойни и много възприемчиви при включване на нова храна. Най-добрият режим е да има три хранения и две междинни закуски. Например: в закуската ще има домат към филия със сирене, втората закуска включва плод, обядът е придружен със салата – зеле и моркови или домати и краставици с чушки, следобедна закуска – чушка пълнена със сирене или извара и за вечеря кисело мляко с броколи или карфиол, както и варени картофи.

И не забравяйте – спокойствието е полезно както за вас, така и за детето!

 

Храните, които стимулират ума на детето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *