Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво може да направи диабетът с краката ви за 10 дни?

Само за 10 дни диабетът може така да съсипе ходилото ви, че да е страшно да го погледнете. На снимките е показана драмата на един 50-годишен пациент с подобно усложнение.

fitНа всеки 30 секунди някъде по света хирурзи ампутират крайник на някой човек, страдащ от диабет. Диабетното стъпало е една от най-опасните последици от развитието на болестта, припомнят от medikforum.ru. Уврежданията на кръвоносните съдове и нервите водят до лошо хранене и липса на чувствителност на тъканите, възможните травми не се усещат и лесно се инфектират.

Поредицата снимки проследява драмата на един 50-годишен диабетик, който просто си протрил крака от нова обувка. Лекото зачервяване веднага се развило в рана, която бързо се инфектирала. След броени дни кракът на клетника почернял, развила се гангрена и нещата отивали към ампутация. Пациентът бил с наднормено тегло и дори не подозирал, че има диабет.

Според статистиката диабетното стъпало и усложненията, свързани с различни травми, са най-често срещаната последица от заболяването. Лекарите от женевската болница, където бил настанен пациентът, му поставили съпътстваща диагноза – периферна невропатия. Това увреждане на нервите се среща при около 70% от диабетиците. За щастие в този случай ударното лечение с антибиотици помогнало да се овладее ситуацията и ампутацията се разминала.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *